Пикантни детайли: Сблъсък в съда между Тръмп и Сторми Даниълс по делото "пари срещу мълчание" (ВИДЕО)

7138
Пикантни детайли: Сблъсък в съда между Тръмп и Сторми Даниълс по делото "пари срещу мълчание" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

От години порноактрисата Сторми Даниълс и Доналд Тръмп водят публична битка за предполагаема сексуална връзка и за сделка "пари за мълчание" (платени от бившия президент на САЩ). Това напрежение и пикантните подробности около него се изляха в съда във вторник, 7 май, когато Даниълс излезе за първи път на свидетелската скамейка в наказателния процес срещу републиканеца.

Още: "Купуването на мълчание е изборна измама": Прокуратурата с удар срещу Тръмп

Накратко - прокурорите обвиниха Тръмп в 34 случая на фалшифициране на бизнес документи. Твърди се, че е скрил начина, по който Майкъл Коен (бивш адвокат и довереник на Тръмп) е получил компенсация за това, че е платил 130 000 долара на Сторми Даниълс от набраните за кампанията му за президент на САЩ пари, за да запази тя мълчание преди изборите през 2016 г. Тръмп не се признава за виновен по обвиненията и отрича аферата.

Още: Съдия заплаши Доналд Тръмп със затвор

Напрегнат сблъсък в съда

Бившата звезда от филми за възрастни не погледна бившия президент през по-голямата част от деня в съда. Тя прекара голяма част от времето си на свидетелската скамейка, разказвайки за сексуалната среща, която твърди, че е имала с обвиняемия - акт, който предизвика обвиненията в основата на делото. Отвърна и на язвителните въпроси на екипа на републиканеца, отбелязва кореспондентът на BBC.

Междувременно, по време на показанията ѝ, Тръмп изливаше ругатни и клатеше глава. Това е предизвикало предупреждение от страна на съдията - според съдебните протоколи, публикувани в края на деня.

Показанията на Даниълс донесоха най-драматичния ден от процеса досега. Тя предостави толкова зловещи подробности за срещата си с Тръмп, че адвокатите на бившия президент призоваха за съдебен процес. Съдията Хуан Мерчан призна, че „имаше някои неща, които би било по-добре да останат неизказани“, и предупреди прокурорите да не питат за подробности от толкова личен характер.

Още: "Корумпиран": Тръмп нападна съдията, гледащ неговото дело

Даниълс: "Наплясках Тръмп"

Подробностите, които Даниълс е споделяла и преди, включваха твърдението ѝ, че не са използвали презерватив и че е напляскала Тръмп със списание. Твърди, че изтръгнала от бившия президент отговори за съпругата му.

Снимка: Getty Images

В началото на деня адвокатите на Тръмп поискаха от съдия Мерчан да ограничи въпросите, които прокурорите могат да зададат на Даниълс относно предполагаемата им сексуална среща през 2006 г. и двете последващи срещи. Прокуратурата обаче твърди, че трябва да попита Даниълс за това, за да установи намерението за плащане.

По време на сутрешното заседание свидетелката изглеждаше нервна, говореше с толкова бързо темпо, че и прокурорът Сюзън Хофингер, и съдия Мерчан я помолиха да забави. На моменти изглеждаше, че показанията ѝ се изплъзват на прокурора Хофингер, която получи строго предупреждение от съдията да контролира по-добре свидетелката си. Съдия Мерчан до голяма степен се съгласи, че „свидетелката е малко трудна за контролиране“.

Още: Глобиха Тръмп с 1000 долара за нарушения по делото "пари срещу мълчание"

Звездата от филмите за възрастни не откъсваше поглед от журито, докато връщаше съда през 2006 г., когато за пръв път се сблъсква с Тръмп - облечен в костюм за голф - на турнир за знаменитости. Той я помолил да се присъедини към него, за да хапнат заедно, спомня си тя. Даниълс заяви пред съда, че първоначално не е искала да вечеря с Тръмп, но нейният публицист я е насърчил, като казал: „Какво може да се обърка?“. Репликата предизвика смеха на някои от присъстващите в съдебната зала, предава BBC.

След това Даниълс пристигнала в апартамента на Тръмп за вечеря, където той я посрещнал на вратата, облечен в копринена пижама. Порноактрисата разказа пред съда, че по-късно отишла до банята и след като излязла, намерила Доналд Тръмп да лежи в леглото, облечен само с боксерки и тениска. Тя каза, че двамата са правили секс, и заяви, че е имало съгласие. Въпреки това срещата я е оставила "дезориентирана".

Защитата на Тръмп се разгорещи

Адвокатите на Тръмп многократно възразяваха срещу линията на разпит на прокурорите, преди самите те да разпитат Даниълс. „Степента на подробност, в която навлизаме, е просто ненужна“, каза адвокат Тод Бланш.

Още: И Аризона обвини официално антуража на Тръмп в изборна измама

Адвокатката на Тръмп - Сюзън Нечелес - проведе тежък кръстосан разпит, целящ да подкопае мотивите и спомените на Даниълс. На моменти двете жени почти крещяха една на друга. Размяната на реплики стана много напрегната, тъй като Нечелес постави под въпрос възпитанието на Даниълс и намекна, че тя е изфабрикувала някои от спомените си. „Вие си измисляте това, докато седите там, нали?“, попита адвокатката на бившия президент.

След края на съдебното заседание Тръмп заяви пред репортери, че според него производството „върви добре“.

В крайна сметка журито ще прецени основателността на показанията на Даниълс. Трудно е да се каже какво са си помислили тези 12 нюйоркчани за този ден. Те не показаха никакви емоции, докато пред тях се разиграваше разгорещеният дебат, предават от BBC. Когато съдът прекъсна заседанието, съдия Мерчан отново даде обичайните си указания на съдебните заседатели: "Моля, не забравяйте да бъдете непредубедени".

Още: "Няма да има справедлив съдебен процес": Тръмп видя сериозен проблем със съдия

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

"Ако спечели изборите": Тръмп се зарече да премахне ограниченията, свързани с носенето на оръжия

Перу обяви трансджендърите за психично болни, правозащитници с остра реакция

Ако спечели изборите: Тръмп готви невиждана масова депортация на мигранти

Емблематичeн хотел в Лас Вегас затваря след 34 години

Бени Бланко: Следващата ми цел е със Селена Гомес да имаме деца (ВИДЕО)

Въпреки страха: САЩ допуснаха пращане на натовски военни инструктори в Украйна

Силни бури взеха жертви в Тексас (ВИДЕА)

Нефтен разлив край Тексас след инцидент с шлеп (ВИДЕО)

Самолет се запали на летището в Сиатъл (ВИДЕО)

Само за 12 секунди: Арестуваха братя от САЩ за кражба на 25 милиона долара в крипто

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com