Проблеми в САЩ заради нов случай на застрелян от полицията чернокож младеж

19418
Проблеми в САЩ заради нов случай на застрелян от полицията чернокож младеж
Снимка: Getty Images / Guliver

Жителите на американския град Сейнт Луис отново излизат на улицата, за да протестират за ново убийство на чернокож младеж от полицай, предаде БГНЕС.

Инцидентът е станал снощи на бензиностанция в района на Бъркли. Версията на силите на реда е, че малко преди полунощ полицаят извършвал рутинна проверка на бензиностанция близо до Сейнт Луис, когато двама мъже се приближили. Единият извадил пистолет и го насочил срещу полицейския служител, който произвел няколко изстрела и застрелял единия заподозрян, а другият избягал. Причините за случилото се не са изяснени.

Майката на жертвата каза пред медиите, че в момента на стрелбата до сина й е била и неговата приятелка. Тя не е пострадала, но отказала да говори с репортерите.

Кадри на живо от мястото на убийството показват, че районът е отцепен и заграден с жълти полицейски ленти. Събрали са се около 60 души, някои от които са активни участници в неотдавнашните протести във Фъргюсън.

Тази година в САЩ имаше няколко инцидента с младежи, простреляни от полицаи. Всичко започна през август, когато във Фъргюсън служителят на реда Дарън Уилсън застреля невъоръжено 18-годишно чернокожо момче, откраднало кутия цигари. Хиляди хора излязоха на протести срещу бруталността и расовата дискриминация от страна на полицията. Нови бунтове избухнаха с пълна сила на 24 ноември, след като излезе решение на съда, оневиняващо стрелялия полицай. Протестите прераснаха в палежи, грабежи и стрелби, а полицията беше принудена да използва сълзотворен газ, за да усмири тълпите, предимно от афроамерикански произход.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com