САЩ замразиха помощите в размер на 125 млн. долара, отредени за палестински бежанци

1248
САЩ замразиха помощите в размер на 125 млн. долара, отредени за палестински бежанци
Снимка: Gettyimages.com

САЩ са замразили 125 млн. долара, отделени за финансирането на Близкоизточната агенция на ООН за оказване на помощ на палестинските бежанци и организация на работата (БАПОР). Това съобщи в петък информационният портал „Аксиос“, позовавайки се на дипломатически източници.

Както отбелязва сайтът, средствата представляват една трета от годишното дарение от САЩ за агенцията на ООН и трябваше да бъдат предоставени до 1 януари. Те обаче са били замразени, тъй като правителството на САЩ все още не е взело решение относно предоставянето на помощ на палестинската власт.

Русия: САЩ подриват авторитета на Съвета за сигурност на ООН

Постоянният представител на Русия в ООН, Василий Небензя изрази мнение, че САЩ злоупотребяват с полето си за изява в Съвета за сигурнос...

Новината идва на фона на изказването този вторник на президента Доналд Тръмп, който предложи да се бъде спряно оказването на финансова помощ на Палестина заради нежеланието й да води мирни преговори с Израел.

От Държавния департамент обаче заявиха, че предложението все още се разглежда и че финансовите средства не са за постоянно замразени.

„Историята (на "Аксиос") е подвеждаща. Само защото (от БАПОР) очакваха първата сума и не я получиха в срок, не означава, че плащанията са спрени или завинаги отменени. Разговорите са в ход, като до средата на януари ще бъде взето окончателно решение“, издаде за „Ройтерс“ източник от ведомството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка