Тръмп удължава рестриктивните мерки срещу Куба

1229
Тръмп удължава рестриктивните мерки срещу Куба
Снимка: Getty images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд Тръмп взе решение да удължи до 24 септември 2018 година рестрикциите по отношение на Куба. Това гласи изявлението на самия американски лидер, разпространено от пресслужбата на Белия дом.

В него Тръмп отбелязва, че срокът на наложеното ембарго, действащо въз основа на специален закон, изтича на 14 септември тази година. Той обаче ще бъде продължен с 12 месеца.

В Куба протестираха срещу намесата на САЩ във вътрешните работи на Венецуела

Стотици хора се включиха в поход срещу намесата на САЩ във венецуелските вътрешни работи в Хавана. Шествието бе организирано от кубинск...

„Реших, че удължаването на мерките по отношение на Куба с една година съответства на интересите на САЩ”, съобщи държавният глава.

БГНЕС припомня, че през юни тази година президентът Доналд Тръмп отмени решението на своя предшественик Барак Обама да нормализира отношенията между Вашингтон и Хавана. В частност, американската администрация на Тръмп затегна правилата за американски граждани за пътуване до Карибската държава и наложи забрана за правене на бизнес с организации и икономически субекти, контролирани от кубинските военни.

В същото време обаче Вашингтон не прекъсна дипломатическите си отношения с „Острова на свободата” и не закри посолството си в Куба.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com