Какво трябва да знаете за витамин Е и как да разберете, че имате дефицит

12872
Какво трябва да знаете за витамин Е и как да разберете, че имате дефицит
Снимка: iStock

Витамин Е е открит в началото на 20 век, малко по-късно учените описват неговите свойства, структура и функционалност. През първата половина на века витаминът започва да се синтезира. Това, което сега е включено в състава на козметичните продукти, е произведено масло, главно соево или слънчогледово. През лятото, и не само този витамин, козметиците го наричат ​​истински спасител на кожата. В края на краищата, той помага да не се губи влага, възстановява дермата след излагане на слънце.

Дефицит - как да се определи?

Липсата на витамина в организма може да бъде идентифицирана по следните признаци. Мускулите отслабват, сивата коса се появява преждевременно, кожата визуално остарява и устните рано се напукват. В интимната сфера възникват проблеми, често сте уморени, появяват се депресивни мисли.

Липсата на тези витамини може да донесе куп неприятности на жените

Наблюдава се недостиг на хранителни съединения, ако тялото или не получава, или не усвоява необходимите вещества в нужното количество. ...

Как работи?

Витамин Е може да бъде купен във всяка аптека, достатъчно е да приемате по една капсула наведнъж, така че кожата да почувства помощ отвън. За да работите по проблема със стареенето в комплекс, използвайте козметика, съдържаща този витамин. Той е в състояние да намали скоростта на клетъчно стареене, да изглади и предотврати появата на бръчки, да успокои кожата, да премахне раздразненията и да намали тъмните кръгове. Витамин Е помага не само на кожата на лицето и тялото, но и подобрява състоянието на косата и скалпа. Има успокояващ ефект, предотвратява активното падане на косата и придава блясък на косъма.

Как да прилагаме?

Ако вашият ежедневен крем няма или има малко витамин Е, просто изстискайте съдържанието на аптечна капсула в него. След това нанесете крема върху лицето си. За тези, чиято кожа вече изсъхва, ще помогнат зехтин или розово масло с добавка на витамин Е. Понякога се използва самостоятелно и се втрива в чист вид.

За кожата около очите комбинирайте 50 мл зехтин и 10 мл витамин Е, разбъркайте и нанесете сместа върху зоната около очите, като потупвате с върховете на пръстите си.  

10 признака за дефицит на витамин B12

Каква вреда може да нанесе твърде малкото количество  витамин В12 в организма? Тежкият дефицит на витамин В 12  може да се пр...

С този витамин се приготвят много полезни маски за лице, които имат много силен ефект. За да се приготви една от тях, съдържанието на две капсули и лъжица гел от алое трябва да се комбинира и да се нанесе върху почистена кожа. В идеалния случай това се прави преди лягане.

За хората със суха кожа е подходяща маска от 2 супени лъжици зехтин, лъжица извара и витаминна капсула. Достатъчно е да държите маската 15 мин, след това трябва да се измиете и да нанесете крем за лице.

Универсална маска е тази от кисело мляко, мед, зехтин и 10 капки витамин Е. Дръжте я върху кожата 10 минути. Банановата каша също действа, когато се комбинира с течност от капсулата.

Витамин Е работи най-добре не сам, а в комбинация с други елементи. Засилва ефекта на цинк, селен, магнезий, витамин С. Ако приемате тези витамини през устата, ще получите резултата по-бързо. Не прекалявайте с витамин Е, тъй като той се натрупва в мастните клетки. Ако имате много мазна кожа и имате много запушени пори, не трябва да приемате витамина. 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

7 основни причини за хронични заболявания

Защо ТРЯБВА да ядете шепа кашу всяка вечер?

Еликсири на младостта: 5 най-добри напитки, които е добре да пиете на празен стомах - опитайте сутрин

Кои храни могат да причинят артрит?

Варени яйца - сутрин или вечер е по-добре да се ядат

Това са най-полезните картофи при диабет

Кои храни са най-полезни за сърцето?

6 симптома за инфекция на ухото, които не бива да пренебрегвате

Кога лененото семе може да ни навреди и какви са ползите от консумацията му

Защо се появява сърбеж в гърлото: причини за този неприятен симптом

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com