Еликсири на младостта: 5 най-добри напитки, които е добре да пиете на празен стомах - опитайте сутрин

23979
Еликсири на младостта: 5 най-добри напитки, които е добре да пиете на празен стомах - опитайте сутрин
Снимка: pexels

Някои напитки могат да имат изключително благоприятен ефект върху тялото, ако си създадете навик да ги пиете на празен стомах. Кои си струва да опитате първо, ще разберете в следващите редове.

Процесът на събуждане от сън е един от най-важните за организма. Затова е важно да започнете сутринта с правилните ритуали и да запомните, че има редица напитки, които са идеални за приемане в самото начало на деня, тъй като енергизират тялото и имат лечебен ефект. Ето един топ списък с най-здравословните напитки, които определено трябва да включите в сутрешната си диета.

Още: Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Вода

Чаша чиста вода със стайна температура на празен стомах е най-здравословният навик, който няма противопоказания. Водата не само „рестартира“ цялото тяло, но и подобрява благосъстоянието, нормализира метаболитните процеси на стомашно-чревния тракт, премахва токсините и помага за предотвратяване на главоболие.

Вода с ябълков оцет

Ябълковият оцет, разреден с вода, е отлично средство, което нормализира нивото на pH в организма. Тази напитка подобрява работата на стомашно-чревния тракт. Определено ще бъде полезно за тези, които злоупотребяват с кафе и сладкиши. Виктория Бекъм смята водата с ябълков оцет за основна сутрешна напитка. Просто добавете само една супена лъжица ябълков оцет към чаша топла вода и я изпийте 30 минути преди закуска, за да поддържате тялото ви да работи като часовник.

Вода с лимонов сок

Водата с лимонов сок има много полезни свойства: укрепва имунната система, предотвратява появата на камъни в бъбреците, премахва токсините от тялото, подобрява храносмилането, насърчава разграждането на мазнините, което е особено важно за тези, които искат да загубят излишните килограми. Но тази сутрешна напитка, подобно на водата с оцет, има противопоказания: не трябва да се консумира от хора, които имат гастрит или язва на стомаха.

Още: Лекар: Сутрин НЕ ставайте от леглото, докато НЕ направите това

Джинджифилова вода

Джинджифиловата напитка е отлично средство за тези, които искат бързо да се ободрят сутрин. Напитката трябва да се приготви от вечерта: изсипете чаена лъжичка ситно нарязан джинджифил в чаша вряща вода и на сутринта напитката ще бъде готова. Напитката от джинджифил е отлично средство за подуване.

Сок от целина

Целината е известна със своите лечебни свойства. Особено полезно е за тези, които следят фигурата си. Целината съдържа цялата гама от витамини и минерали, нейният сок тонизира, помага в борбата със стреса, укрепва имунната система и възстановява чревната функция. Прясно изцеденият сок трябва да се пие веднага след приготвянето му. Ако ви се стори горчив, можете да го разредите с вода със стайна температура. Но не е необходимо да пиете сок през цялото време: в големи количества той може да бъде вреден, тъй като насърчава отлагането на камъни в бъбреците.

Още: Първо пием, после ставаме: 4 последователни стъпки да започнем сутринта правилно

Вода от краставица

Водата от краставици е тонизираща и много здравословна напитка, която помага да се отървете от отоците и да прочистите тялото от токсини. Водата от краставици премахва токсините и ускорява метаболизма, като притъпява чувството на глад. Тази напитка съдържа много витамини, които укрепват имунната система. Напитката се приготвя лесно: просто добавете настъргана краставица във водата, добавете малко лимонов сок за вкус и разбъркайте.

Източник: MarieClaire

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Учени: Това е най-добрият сок за сърцето

7 алкални храни, които предпазват от инфаркт и наднормено тегло

Столична дентална клиника предлага безплатни прегледи за деца

3 симптома на много опасни заболявания, които е лесно да пропуснете

Какъв магнезий да си купя – видове, ползи и за какво помага

Наследява ли се хипертонията?

Този зеленчук сваля холестерола и предпазва костите

Бучката под мишницата е опасен симптом за жените

Сваляне на високо кръвно - този известен метод може да навреди на здравето

Високо кръвно? Да го ликвидираме! Жесток списък с хитри и народни цярове срещу него

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com