Краката ви са уморени? 5 начина, които определено ще ви помогнат

1168
Краката ви са уморени? 5 начина, които определено ще ви помогнат
Снимка: iStock

Съвременните хора често прекарват по цял ден на крака, а жените носят и токчета. Не е изненадващо, че вечер състоянието на краката е ужасно - тежест, умора, подуване, изпотяване.

На първо място, опитайте да предотвратите подобни моменти, като обуете удобни обувки и оставите краката си да почиват. Ако обаче ситуацията вече е налице, трябва да потърсите изход от нея.

Събуйте обувките си и легнете на дивана, така че краката да са по-високо от главата. Понякога това е достатъчно, за да почувствате облекчение. Но това не винаги работи, особено ако натоварването е сериозно. Затова ви предлагаме няколко ефикасни процедури.

1. Температурен контраст

Ако вдигнете само за 10 минути краката си, ще се отървете от редица болежки

Много често се случва да претоварваме краката си на работното място. Понякога натоварването идва от това, че по цял ден сме в седнало с...

Най -лесният начин е да отидете под душа и да осигурите спадане на температурата на изтощените крака. Редувайте топла и студена вода по 10 секунди, обливайте краката си с душа. Накрая облейте краката си със студена вода и нанесете крем за крака. Има специални кремове, които се борят с умората - те са идеални в този случай. Можете да извършвате контрастни процедури не под душа, а да направите две вани - едната със студена, другата с гореща вода. Първо, дръжте краката в горещата за няколко минути, след това ги поставете в студената за няколко секунди и повторете процедурата. Ще са необходими 5 повторения, за да помогнете на краката си да се отърват от умората. Не забравяйте крема за крака.

2. Вани със сол

Напълнете купата с вода с приятна температура. Добавете към него няколко малко морска сол и ги разтворете. След това можете да сложите краката си в разтвора и да се насладите. След четвърт час вече можете да извадите краката си и да нанесете крем.

3. Билкови вани

Ако имате билкови чайове, опитайте да ги използвате за краката си. Прочетете инструкциите и според тях запарете билката с вряла вода. Поставете отварата в топла вода, която не трябва да е по-гореща от телесната температура. Отварите от лайка и липа са идеални за уморени крака.

Чернодробните проблеми се познават по краката ви

Чернодробните заболявания са доста сериозни и опасни, например цирозата и рак на черния дроб може да не се установят до достигането на ...

4. Лед от билкови настойки

Съхранявайте форма с лед в хладилника, но не обикновена, а приготвена от същите билкови отвари. Те са полезни не само за обтриване на лицето, но и на краката. Лайка, маточина, арника, невен и други билки са чудесни както в смесени, така и в отделни варианти. Разтрийте измитите крака с кубче и нанесете крем.

5. Етерични масла

Друго ефективно средство за защита са ваните с етерични масла, те ще помогнат за облекчаване на краката и тялото от умората и намаляване на стреса. Запасете се с масла от мента, кипарис, лимон, ела, евкалипт, хвойна, лавандула. Предварително комбинирайте капки масло в растително масло, изсипете във ваната. Процедурата отнема 15 минути.

Тези процедури ще ви помогнат да се отървете от уморените крака след тежък ден и ще ви накарат да се почувствате значително по-добре.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Хитри начини за употреба на хартиените кърпи не само в кухнята

Защо трябва да разпръснете лук в ъглите на стаята - ще се изненадате

Защо трябва да разпръснете лук в ъглите на стаята - ще се изненадате

Защо водата в аквариума става мътна?

Защо водата в аквариума става мътна?

Как се пише: обяснение или обеснение?

Каква е разликата между психолог и психотерапевт?

Каква е разликата между психолог и психотерапевт?

Какво трябва да пиете, когато ви болят бъбреците - обърнете внимание

Какво трябва да пиете, когато ви болят бъбреците - обърнете внимание

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com