Анализ: Анархията даде път на Тръмп към победата

5905
Анализ: Анархията даде път на Тръмп към победата
Снимка: Getty Images/Guliver

След провеждането на двете национални партийни конвенции в САЩ, избирателите в страната трябва да се приготвят за дълга кампания с остри лозунги. Въпреки конвенционалната мъдрост, мисля, че президентът Тръмп има надмощие над Джо Байдън, но плоската конвенционна реч даде на Тръмп по-малко предимство, отколкото би могъл да има, пише коментаторът Хюго Хилиър на страниците на консервативното издание Washington Examiner в статия, предадена без редакторска намеса в превод на "Фокус".

Републиканската конвенция, макар и понякога хаотична, през трите нощи до голяма степен успя прекрасно да направи философията на партията да изглежда по-привлекателна и, което е по-важно, да преработи образа на Тръмп в една по-съпричастна, дисциплинирана и дори любезна фигура. Ако Тръмп беше дал добре изработена, фокусирана, силно тематична, 20-минутна реч, той можеше да излезе с по-голям импулс. Вместо това той направи разтърсващ, клиширан 71-минутен нискоенергиен снуузър. Това не беше катастрофа, но беше глупост.

Тръмп: Заради демократите купуваме нефт от Русия

Американският президент Донлад Тръмп твърди, че заради прекомерните екологични ограничения, подкрепяни от противниците му в Демократиче...

Независимо от това, Тръмп има предимство, въпреки цялото му поведение, което го направи крайно несимпатичен, дори отблъскващ за необичайно голям брой избиратели. Предимството му е, че е благословен с противници, които са толкова здраво закачени за крайно-лявата си „база“, че продължават да насърчават „протестите“, дори когато улиците на големите градове са в пламъци от седмици. Пръскащи омраза бандити тормозят невинни жители, докато нивото на престъпност се покачва в градове, които не желаят подкрепят полицията си, но демократичните активисти са толкова обвързани с тяхната мантра „Америка по своята същност е расистка“, че не могат да видят как обикновените хора се отдръпват от анархията.

Междувременно кандидатът за президент на Демократическата партия не иска да излезе от мазето си, а кандидатът за вицепрезидент е един от най-малко привлекателните претенденти, които можете да си представите.

Демократите са в беда и от това, че обществото счита, че те обвиняват за щяло и нещяло Тръмп във връзка с коронавируса, като от приказките им личи, че винят Тръмп за всяка свързана с коронавируса смърт и всяко загубено работно място по време на пандемията. Демократите обвиняват Тръмп, че не е действал по-решително за спирането на икономиката, но и за резултатите от икономическото блокиране, за което самите те настояваха. Сега Байдън заплашва с поредно блокиране, плюс по-високите данъци, плюс „задължително носене на маска на национално ниво“, което няма да им помогне най-вече в предимно селските спорни щати, като Айова, Уисконсин, Минесота или Ню Мексико.

Повечето избиратели, независимо дали с право или без, смятат, че Тръмп, въпреки недостатъците си, е създал несравним икономически успех и може да го направи отново, след като вирусът приключи. Може да не го харесват, но смятат, че собствените им финансови перспективи са далеч по-добри с него начело, отколкото с Байдън и Харис.

Успехите на Тръмп, които и противниците му признават

Като президент на САЩ Доналд Тръмп беше квалифициран по хиляди начини от неговите опоненти: от расист до диктатор, от корумпиран до сек...

Всяка анкета, която съм виждал, показва, че повече от гласоподавателите на Тръмп са ентусиазирани от избирателите на Байдън и че повече от гласоподавателите на Тръмп са вдъхновени от него, докато много по-голяма част от избирателите на Байдън са по-малко про-Байдън, отколкото анти-Тръмп. Такива пропуски в ентусиазма причиняват пропуски в избирателната активност и те ще работят в полза на Тръмп. Не само това, но аз видях данни от проучвания в продължение на месеци, които, разчетени разумно, показват, че Тръмп ще се справи по-добре както при афроамериканците, така и при испаноезичните избиратели, отколкото предишния път, като по този начин ще компенсира някои от загубите в предградията, причинени от собствената кресливост и спорни твърдения на Тръмп.

Разделителната фигура на Тръмп и другите му недостатъци го правят до голяма степен победим от демократите. Въпреки това общественият интерес за безопасност на улиците и икономически растеж и широкоразпространеното схващане, че на демократите не може да се вярва и по двата пункта, трябва да дадат на Тръмп леко предимство с наближаването на деня на изборите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

Time: В упадък ли е Америка?

Светлина насред пълния мрак: Крах за Украйна без ПВО, но САЩ се задействаха

Анализ от Турция: Иранският удар не е театър, а репетиция за война

Анализатор: САЩ направи така, че с руски пари Украйна ще получи F-16

"Русия не може да спечели тази война": Велизар Шаламанов тълкува знаците след американската помощ за Украйна

Разгръща ли се Трета световна война? Говори проф. Владимир Чуков

Между репресиите у дома и страхът от война с Израел: Какъв е животът на обикновените иранци?

Войната на Иран срещу жените

Мирът в Украйна: Глобалният юг като съперник на Запада

The Times: Великобритания умува как да връща нелегални мигранти на няколко държави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари