X
 
 

Керемедчиев: "Томас Кук" потъва още от 2012 г., според Ангелкова фалитът бил трудно предвидим

2882 6
photo of Керемедчиев: "Томас Кук" потъва още от 2012 г., според Ангелкова фалитът бил трудно предвидим
Снимка: БГНЕС
„От 2012 г. „Томас Кук" бавно и уверено потъва. Всички финансови показатели на фирмата показват, че ситуацията при тях става драматична.

Тук може да се направи един паралел с това, което стана 2007-2008 г. в САЩ с „Лемън Брадърс" - не защото отново сме на прага на финансова криза, а защото тук има комбинация между изключително лош мениджмънт и лошо обстоятелство”.

Ангелкова реално каза на туристическия бранш да пие по една студена вода заради "Томас Кук"

За нас е важно да си вършим работата и да показваме какво вършим с факти. Откакто имаме отделно Министерство на туризма, имаме ръст на ...

Това заяви бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев пред БТВ.

Британският туроператор започна да потъва заради основните си пазари в Турция и Египет и проблемите там, но окончателният край на компанията е причинен и от безотговорността на мениджърите ѝ.

„Въпреки финансовите проблеми мениджърите на „Томас Кук” си раздадоха бонуси от 35 милиона паунда”, отбеляза Керемедчиев и припомни, че компанията е спонсорирала и Олимпийските игри в Лондон.

Фалитът на „Томас Кук” ще доведе до дела, които ще се точат с години, смята експертът.

В дългосрочен план обаче този банкрут може да доведе до така нужната диверсификация на туристическия пазар, като все по-голям дял ще имат резервациите по интернет, а не „такива мастодонти”, смята Керемедчиев.

"Астрал холидейз" дължи 400 хил. лв. на превозвачи?

Близо 400 хиляди лева дължи „Астрал холидейз“ на превозвачи и организатори на екскурзии в „Слънчев бряг“, преда...

В същото време пред БНТ, министърът на туризма Николина Ангелкова заяви, че фалитът на 'Томас Кук" е бил много трудно предвидим.

По думите й от "Томас Кук" са изпратили на 12 юли официални писма, че са сключили сделка с инвеститор и са описали стъпките за оздравяване на туроператора.

Изключително сериозно разместване се случва в момента на пазара и това неизменно дава своите отражения, подчерта Ангелкова.

Министърът посочи още, че за следващата година е предвиден специален механизъм, който да подпомага организирания туризъм през рекламата с 15 милиона лева.

Ангелкова се оправда са слабата посещаемост на черноморските ни курорти през юни с "изкуствено създадена истерия".

"Астрал Холидейз" банкрутира - кой ще потъне с туроператора?

В момента бедстващи туристи на "Астрал Холидейз" в България и в чужбина няма. Всички могат спокойно да довършат почивката си и да се въ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Прокредит банк, най-загубената банка !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Глупав сайт + тъпи редактори = бърканица от некадърни програмистчета !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  До Баш actualno.com Ивайло - откакто по някаква глупава заповед кьопавите програмисти ограничиха втори коментар (с new_ajax), коментарите драстично намаляха, след което намаляха и посещенията в сайта ! Та вашия чорбаджия не ги ли следи тези данни или е баламурник и ви плаща за ала бала ?
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Не мисля, че има някаква тенденциозна рестрикция, но саита вече е много скапан и за да публикувш един единствен коментар, понякога са нужни много опити. Получава се ако си упорит и издържиш на напъна. Индикатор за надеждност може да бъде дали се появяват аватарите от които да си избереш (по често ги няма трябва да гадаеш), но и това не е гаранция.
  : 0 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Жълтото фламинго с големия клюн играещ го парашутист министър, след като съсипа малкия бизнес ( частни квартири и къщи за гости) по морето, за да лансира дебеловратите мутри с хотели бастиони на Златни и Слънчака, сега рИве че профукала милиони за реклама, ала нямало ФАЙДА !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Изглежда като тя но всъщност е той, травестит от сой!