X
 
 

Растеж на атомната енергетика - 20 нови реактора заработват до 2020 г.

1795 3
photo of Растеж на атомната енергетика - 20 нови реактора заработват до 2020 г.
Снимка: Thinkstock/ Guliver
АЕЦ в света продължават да работят по високи стандарти, като растежът на атомната енергетика е голям – повече от 20 нови атомни реактора се предвижда да бъдат включени към мрежата до края на 2020 г., предаде world-nuclear-news.

Това заявява генералният директор на Световната ядрена асоциация Агнета Ризинг в последния Доклад за постиженията на ядрената енергетика.

Какво печели Германия от войната срещу атома и въглищата?

Две са важните новини от последната седмица, свързани с немската икономика. Първата е, че отказът на Германия от въглища и ядрена енерг...

За да станат факт целите на плана „Хармония“ за достигане на 25% атомна енергетика в световен мащаб преди 2050 г., обаче, се изисква по-голяма ангажираност от страна на политиците, казва Ризинг.

В документа се посочва, че производството на атомна енергия по света през 2018 г. е нараснало за шеста поредна година с 61 тераватчаса в сравнение с 2017 г., достигайки 2563 тераватчаса. Това е повече от 10% от световното търсене на електроенергия.

Най-бързо е нараснал делът на атомната енергетика в Азия – с близо 12% - от 56,3 тераватчаса до 533,0 тераватчаса. Девет атомни реактора са започнали да произвеждат електроенергия през 2018 г. (в сравнение с четири през 2017 г.), като 7 от тях са построени в Китай и два – в Русия.

Четири реактора в Япония, които са с обща мощност от 5,6 гигавата, са получили одобрение да възобновят работата си.

Изключиха 3 енергоблока на руска АЕЦ

Три енергоблока на Калининската атомна електроцентрала в Тверска област са изключени от мрежата, съобщи ТАСС. Представител на АЕЦ е за...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  растеж друг път
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  До 2024 година нови 35 АЕЦ ще приключат работа, а това въобще не е растеж! Да не говорим, че има интелигентни страни, забраняващи атомна енергетика, защото е най-опасната, а с развитието на технологиите вече и най-скъпата! Въобще не ни сугистирайте за АЕЦ беляНЕ - няма да стане! Всички ще излезем на улицата!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Без АЕЦ се гответе за ново увеличаване на цената на тока.
  : 1 !