Ще оцелее ли мирният план на Тръмп в Израел?

1861
Ще оцелее ли мирният план на Тръмп в Израел?
Снимка: Getty Images/Guliver

Посещението на Джаред Къшнър в Йерусалим за популяризиране на неговия мирен план за Близкия изток, изглежда, внезапно загуби основната си тежест, след като среднощната криза в израелската политика вкара страната в няколкомесечна предизборна кампания. Това пише британският вестник The Guardian.

Без никакви гаранции, че приятелски настроеното към американския президент Доналд Тръмп правителство на Бенямин Нетаняху ще остане на власт и след лятото, всеки напредък, постигнат с Къшнър - зет и съветник на Доналд Тръмп, е изложен на риск да бъде отменен от следващата израелска администрация.

В Израел ще има нови избори, след като през април беше проведен вот

Израелският парламент гласува за провеждането на нови парламентарни избори само месеци след вота през април - безпрецедентен ход по и...

След срещата с Къшнър в на 30 май в резиденцията си, Нетаняху омаловажи неуспеха на опитите си да сформира правителство. "Макар и снощи да имахме малко събитие, това няма да ни спре", каза той пред репортери. „Ще продължим да работим заедно. Проведохме голяма, продуктивна среща, която потвърждава, че съюзът между САЩ и Израел никога не е бил по-силен."

В опит да омаловажи политическия хаос и да насочи общественото внимание към неговата външнополитическа сила - по-специално близкото му приятелство с Тръмп - Нетаняху показа официална карта на Държавния департамент на САЩ , за която той каза, че Къшнър му я е дал, актуализирана, за да включи дългоочакваните Голанските възвишения като част от Израел. Тръмп надраска „Хубаво“ на картата със стрелка, насочена към спорната зона.

Както беше направено по-рано тази година преди априлските избори, Вашингтон вероятно ще забави публикуването на подробности за своя мирен план, докато кампанията приключи. Но в този момент Тръмп ще се подготвя за собствената си кампания за 2020 г. и тогава ще бъде този, който не може да направи дългосрочни гаранции от името на страната си, допълва агенция Фокус.

Палестинското ръководство вече отхвърли неразкрития план на Вашингтон, цитирайки про-израелската пристрастност на Тръмп и повече забавяния за това, което американският президент нарича „сделката на века“, може да я тласне в неизвестност.

Тръмп притиснал Нетаняху да ограничи връзките на Израел с Китай

Американският президент Доналд Тръмп е поискал от израелския премиер Бенямин Нетаняху да ограничи връзките на Израел с Китай. Според ме...

"Сега е сделката от следващия век", шегува се палестинският преговарящ Саеб Ерекат след среднощното разпускане на Кнесета.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

Уроците, които Полша трябва да научи от войната в Украйна

Израел удря Иран с ядрено оръжие: Генерал от кръга на Тръмп се тревожи

Анализ: Военните пилоти на САЩ - колко струват?

Битката за Часов Яр: Препятствията пред руснаците (КАРТИ)

Разширяването на Европейския съюз: Недостатъци и предимства

"Има ли изход?": Европа се бои да не затъне в украинското кърваво тресавище

"Три години на фронта не са достатъчни": Новият украински закон за мобилизацията

Мрачна прогноза за войната: Ключово предимство на Русия над Украйна се засилва

Мнение: Иран направи огромна грешка и се провали, но Израел не трябва да отвръща със сила

F-16 в Украйна: Какво ще направи и какво няма да направи срещу Русия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари