X
 
 

Сривът на доверието в Макрон продължава, "жълтите" жилетки не се отказват

3089 0
Сривът на доверието в Макрон продължава, "жълтите" жилетки не се отказват
Снимка: Getty Images/Guliver
Проучване, проведено за вестник Figaro, установи, че 63% от хората смятат, че Макрон е бил неубедителен, а 80% смятат, че протестите на "жълтите жилетки" ще продължат, съобщава AFP.

Финансовият министър на Франция обеща, че новият кръг данъчни облекчения, обявен от президента Еманюел Макрон, ще бъде от полза за хората с ниски доходи и няма да удари бюджета заради планираните съкращения на разходите.

Макрон поиска нова европейска политика за миграцията и нов Шенген

Шенгенското споразумение трябва да бъде преразгледано и евентуално някои страни да бъдат изключени от него, заяви френският президент Е...

Говорейки в четвъртък вечерта, Макрон обеща допълнително намаляване на данъка върху дохода на стойност 5 млрд. евро, в отговор на петмесечните протести срещу жизнения стандарт от страна на антиправителствените демонстранти "жълти жилетки".

"Няма да позволим разширяване на дефицита", каза министърът на икономиката и финансите Бруно Льо Мер. "Няма да позволим общественият дълг да се разшири."

Льо Мер каза, че се надява 15 милиона домакинства да се възползват от новите мерки. Те ще дойдат с пакет от данъчни облекчения и надбавки за доходи на стойност 10 млрд. евро, които бяха обявени през декември.

Той предположи, че това ще бъде постигнато чрез "омекотяване" на най-ниската категория на данъка върху дохода - който е определен на 14% - и че сегашното ниво е "твърде брутално" и "неубедително".

Намаляването на публичните разходи по посока на намаляване на данъците ще бъде основно предизвикателство за централисткото управление на Макрон, като се има предвид чувствителността във Франция за всякакви промени в обществените услуги.

Макрон: Промените във Франция не бива да спират

Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви в дългоочаквана реч, че ще продължи с програмата на своето правителство за трансформиране н...

Макрон предложи някои правителствени агенции да бъдат съкратени и дадени бюрократи и държавни служители да бъдат прехвърлени от Париж в провинциална Франция.

Намаляването на данъците също се очаква да бъде финансирано чрез премахване на данъчните облекчения за компаниите, чрез насърчаване на хората да работят повече и чрез намаляване на безработицата, която е спаднала според Макрон до 8.8% от 9.4%.

Бюджетният дефицит на Франция се очаква да бъде 3.1% от БВП тази година.

Днес реакциите от речта на Макрон, която бе определена като повратна точка за неговото президентство, бяха смесени.

"Макрон не се е отказал от нищо", пише коментаторът Жан-Франсис Пекрес в бизнес изданието „Ехо“. "Еманюел Макрон е вложил известна хуманност в своя либерализъм, но не е променил стратегията си."

Макрон трябва да каже какво ще прави след продължаващите 6 месеца протести на "Жълтите жилетки"

Френският президент Емануел Макрон днес (25 април) ще обяви дългоочаквания си отговор на продължаващите вече почти шест месеца улични п...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • руснашкий 7 руснашкий преди 7 месеца Профил на трол?
  Май,че Микрончовци са заплили Нотър Дама в Париж!? И ако се замислиш - как чак след 45 минути са дошли да гасят пожарникарите и то само отдолу - наистина е съмнително!? А и как пожара си гори,а излезе версия, че не е умишлен,а е от инцидент с тока!? На, чети за великия украински екстрасенс и гадател! Экстрасенс, предвидевший победу Зеленского, раскрыл тайну поджога собора в Париже Ещё совсем недав виж още ›› но экстрасенс Зираддин Рзаев назвал победителем украинских выборов Владимира Зеленского. Причём досконально и в подробностях рассказал за месяц до событий об их ходе. Будем считать – свершилось, хотя немного посомневаться для профилактики можно. И вот новое громкое заявление модного прорицателя: собор в Париже был подожжён умышленно. Так сказал для «ТВЦ» Рзаев, добавив, что это дело рук международной организации. Причина поджога – сокрытие хищений культурных реликвий, из которых самым ценным предметом была редчайшая книга. О существовании фолианта знали очень немногие, поэтому потеря пока не осознаётся ни французами, ни во всём мире. Рзаев заявил, что знает, кто совершил поджог и похитил книгу, но боится оглашать свои знания. Он лишь туманно пояснил, что преступниками являются люди, имеющие огромное влияние на руководство Франции. Экстрасенс добавил, что знал о грядущем пожаре ещё два года назад, но тогда не смог расшифровать своё предвидение.
 • Де Гол се върти като пумпал в гроба си от яд ... 6 Де Гол се върти като пумпал в гроба си от яд ... преди 7 месеца Профил на трол?
  заради този френски президент - комплексиран бабоеб...
 • жълтите долни гащи 5 жълтите долни гащи преди 7 месеца Профил на трол?
  Альоууу...мАкрончооо...кога ще си измиеш насрания задник?
 • Анонимен 4 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  İ za6to tozi negodnik ne r diktstor?
 • жълта фанелка 3 жълта фанелка преди 7 месеца Профил на трол?
  Микрон пак остана с пръст в гъза...
 • жълта фанелка 2 жълта фанелка преди 7 месеца Профил на трол?
  Микрон пак остана с пръст в гъза...
 • Анонимен 1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  А у нас данъци и такси растат за да има за апартаменти и асансьори ...