Това ли е бъдещият лидер на Северна Корея?

36825
Това ли е бъдещият лидер на Северна Корея?
Снимка: Getty Images/Guliver

Слуховете за влошеното здравословно състояние на лидера на Северна Корея Ким Чен Ун стават все по-настойчиви. На 21 април стана ясно, че САЩ следят разузнавателни данни, че лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун е със сериозно влошено здравословно състояние заради операция. Това съобщи CNN по информация на американски служител, запознат със ситуацията.

Съмненията се родиха, когато Ким Чен Ун не бе забелязан на тържеството за рождения ден на дядо си, което се състоя на 15 април. Все пак само четири дни по-рано той присъства на правителствено заседание. 

Застрашено ли е здравето на Ким Чен Ун?

САЩ следят разузнавателни данни, че лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун е в сериозна опасност след операция, според американски служите...

Версиите

По данни на южнокорейското онлайн издание Daily NK от 12 април Ким Чен Ун нееднократно е бил подлаган на процедури, свързани с лечението на сърдечно-съдовата система. Сега лидерът си почива и възстановява след процедури в резиденцията си.

В същото време социалните мрежи поднесоха информация за това, че лидерът на КНДР е в кома и с мозъчна смърт. 

Агенция Reuters отбелязва, че властите и медиите в Северна Корея по никакъв начин не са реагирали на информацията за проблеми със здравето на Ким Чен Ун. Според бивш посланик на КДНР в Лондон, успял да избяга в Южна Корея, подобно поведение на държавните медии е необичайно. Преди те бързо са опровергавали подобни слухове. 

Северна Корея пак с ракетни тестове

Северна Корея изстреля няколко ракети към морето, като най-вероятно става въпрос за крилати ракети, според южнокорейските военни, преда...

В същото време в самата Южна Корея коментират, че няма никакви признаци, че състоянието на Ким Чен Ун се е влошило. Експертите не са сигурни какво точно е накарало Ким Чен Ун да пропусне важната държавна церемония, пише Лента.ру.

В миналото, когато севернокорейските лидери са отказвали участие в подобни мероприятия, това е означало, че настъпват грандиозни промени, но не винаги. Например, отсъствието на Ким Чен Ир на парада по случай 60-годишнината от основаването на КНДР през 2008 г. също породи много слухове, които впоследствие се оказаха истински. Лидерът на държавата е преживял сърдечен пристъп, който в крайна сметка доведе до смъртта му. 

Коя е Ким Йо Чонг

Ким Йо Чонг е на 31 години и е първи заместник председател на ЦК на Трудовата партия на КНДР. В ученическите си години е учила с брат си Ким Чен Ун в Швейцария. Сега е доверено лице на брат си и се смята за втория по влиятелност човек в страната. Светът разбра за нея по време на траурната церемония на Ким Чен Ир през декември 2011 година. За първи път името ѝ е споменато, като държавен служител на 9 март 2014 година, когато съпровожда брат си на гласуване във Върховното народно събрание на КНДР. 

Северна Корея призова за по-строги мерки срещу COVID-19

Северна Корея призова за по-строги мерки срещу бързо разпространяващата се пандемия от коронавирус на среща, председателствана от лидер...

На 9 февруари Ким Йо Чонг присъства на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Пхенян. Това е първият случай, когато член на управляващата династия Ким посещава Южна Корея след Корейската война.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

F-16 ще трябва да ударят най-ефективното руско оръжие в Украйна (ВИДЕО)

Как Русия манипулира умовете ни всеки ден: Наръчник за връщане към реалността

Дроновете променят войната: Танковете "Ейбрамс" също трябва да се променят (ВИДЕО)

"Заплахата е реална": Американски анализ прогнозира руска атака срещу НАТО

За 3 минути долита до Киев: Какво се знае за най-загадъчната руска ракета "Циркон"

Руската лятна офанзива: Няма да е нито Харков, нито Киев – оценка на украински полковник

Конституционният съд на Молдова даде шанс на Путин да се добере до властта в Кишинев

Путин е диктатор и тиранин, но има поука за Запада

Голямата военна поука за Запада от Авдеевка

The Economist: Орел, рак и щука - съюзът Русия, Китай и Иран не плаши САЩ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари