В Германия спря производството на най-исканото от Украйна оръжие (ВИДЕО)

10985
В Германия спря производството на най-исканото от Украйна оръжие (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Оръжейната компания MBDA, която произвежда оръжия и по-специално ракетите с голям обсег Taurus, търси бързи решения на федералното правителство за нови поръчки. "Тук, в Германия, бихме могли да работим много по-добре и по-бързо", каза ръководителят на германския филиал Томас Готшилд пред вестник Augsburger Allgemeine.

Въпреки някои подобрения в тази област, доставките на отбранителна техника могат да се извършват много по-бързо. Съвместното предприятие между Airbus, BAE Systems и Leonardo произвежда крилати ракети Taurus ("Таурус") и ракетни системи земя-въздух Patriot, наред с други продукти.

Въпреки това, както отбеляза Готшилд, производството на ракети Taurus е спряно, тъй като на отбранителната индустрия не е разрешено да произвежда продукти за бъдеща употреба без правителствени поръчки. Още: Германската ракета Taurus е най-исканото оръжие от Украйна - защо? (ВИДЕО)

"За нашата индустрия спирането на производството като Taurus е голям проблем", каза мениджърът на клона и допълни "Когато това се случи, нашите доставчици, които често са малки и средни предприятия, просто спират производството."

По думите му когато отново се появят поръчки, те ще трябва да започнат производствения процес от нулата като първо трябва да се осигурят със суровини. Предвид голямото търсене по света, има слаби звена във веригата на доставки, особено в областта на суровините за производство на експлозиви.

Шолц е против доставките на Taurus за Украйна

"Отбранителната индустрия трябва да поддържа производството в работно състояние", счита Готшилд. "Това е, за да се гарантира, че е търговски жизнеспособно да се поддържат веригите за доставки, да се поддържа най-съвременното тестово оборудване и да се поддържа компетентността на служителите." Още: Лондон с идея към Шолц как "Таурус" да отидат в Украйна, той измисли ново извинение

Като пример той цитира поръчка за 1000 ракети Patriot, заявена от няколко държави, с които MBDA си сътрудничи. Тези ракети ще се произвеждат от американския партньор Raytheon в град Шробенхаузен. Първите ракети Patriot ще бъдат доставени в рамките на три години, пише Der Spiegel.

Въпросът дали Германия ще достави ракети Taurus на Украйна е политическо решение. С обхват на полета повече от 500 километра, ракетата Taurus има "голям радиус на поразяване". Такива оръжия биха били полезни на Украйна в борбата за постигане на стратегически цели.

В момента Украйна е принудена да се задоволява с други видове оръжия. За украинците ракетите Taurus могат да станат важен допълнителен компонент в настоящата ситуация. Канцлерът Олаф Шолц обаче категорично отказа да достави Taurus на Украйна.

Превод: Ганчо Каменарски

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

"Електронна битка": Дори САЩ имат какво да научат от войната в Украйна

Два примера: Военната мощ на САЩ, от която на Путин би му загорчало

Бойните роботи в Украйна: Бъдещето на войната (ВИДЕО)

Иван Кръстев: "Европа е в режим на оцеляване"

Politico: Краят в Украйна идва - решителната битка започна с Харковска област

Американска класация: Топ 5 на съвременните танкове (ВИДЕО)

След новите милиарди за оръжие: САЩ гледа на Украйна различно

Почти трилион долара: Американската армия днес

Богатите руснаци са в безизходица - няма как парите им да бъдат наследени

Глас от САЩ: Време е да дадем на Зеленски това, от което се нуждаят войниците му

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари