Защо Байдън опитва да обвърже помощта за Украйна с Израел, пита сенатор

3355
Защо Байдън опитва да обвърже помощта за Украйна с Израел, пита сенатор
Снимка: Getty Images

Автор на статията е Ели Крейн - член на Камарата на представителите на Аризона от втори окръг на Аризона и член на Комитета по вътрешна сигурност. Бивш морски пехотинец и бизнесмен 

Светът гледа с ужас съобщенията за зверствата на ислямските терористи срещу израелските цивилни и САЩ постъпиха правилно, като застанаха рамо до рамо със своя съюзник. Но докато единственият ни съюзник в Близкия изток се опитва да се защити срещу терористи, адски решени да го унищожат, президентът Байдън поиска от Конгреса да обвърже помощта за Израел с помощта за конфликта в Украйна – вместо да защитава собствената си граница и да предотвратява подобна инвазия на американска земя.

Модерната еврейска държава е критичен партньор на Съединените щати от чудодейното си основаване през 1948 г. През последните 75 години САЩ бяха силен поддръжник на Израел, изграждайки взаимноизгодни отношения, които донесоха сигурност и просперитет не само на двете страни, но и на целия свят. От споделяне на разузнавателна информация и военно сътрудничество, което укрепва нашата сигурност, до водни и медицински технологии, които подобряват благосъстоянието на нашите граждани, нашето приятелство с Израел служи добре на Америка. Още: Западни ракети плюс съветски установки: САЩ и Украйна сътвориха хибридна ПВО

Годишната помощ за сигурността на САЩ предоставя на Израел оръжия, боеприпаси и технологии за борба с тъмните сили, които искат да заличат еврейския народ от лицето на родната му земя. Тези тъмни сили бяха напълно изявени на 7 октомври, когато терористите от Хамас извършиха кървава атака срещу израелци, изгаряйки цивилни, убивайки цели семейства, изнасилвайки жени по улиците и отвличайки деца.

Тъй като Израел се защитава от порочните зверове, решени да геноцидират евреите, всяка помощ от САЩ е в наши общи интереси, а не в подкрепа на глобалистките амбиции. Израел е принуден да се бори със същите сили на тъмнината, които вече провокираха безброй терористични атаки, включително ужасяващите атаки от 11 септември 2001 г., които отнеха живота на хиляди американци. Това не отрича факта, че неотдавнашната атака срещу Израел уби 31 американски граждани и остави много други изчезнали или взети за заложници.

Има ли опасност за САЩ?

Сякаш това не беше достатъчно, тази ужасяваща атака също хвърля светлина върху заплахите, пред които сме изправени у дома от Байдън и неговата широко отворена граница.

Лидерите на САЩ са свикнали да се фокусират върху международните конфликти, като същевременно пренебрегват нуждите и стремежите на обикновените американци. Имам чувството, че те напълно са забравили какво се случва у дома, фокусирайки се върху зверствата в останалия свят. Забравиха за напълно прозрачна граница при Байдън – и все пак почти 280 души от списъка на терористите се опитаха да влязат у нас. Те също така забравиха за 1,6 милиона нелегални имигранти, които се изплъзнаха на властите. Още: САЩ: Израел да пази невинните палестинци

Само глупак би вярвал твърдо, че терористите, били те вълци единаци или дори цели глутници, няма да проникнат през тази широко отворена граница.

Можем и трябва да продължим да подкрепяме нашите израелски съюзници, но също така трябва да поставим безопасността и благосъстоянието на собствените си граждани на първо място. Трябва да останем спокойни и бдителни, за да не прерасне настоящият конфликт в друга вечна война.

Аз съм член на Камарата на представителите на САЩ от 2-ри окръг на Аризона и защитата на американците е един от основните ми приоритети, точно до защитата на нашите неотменими, дадени от Бога права, пише Крейн за Newsweek.

И тази цел няма да бъде възможно да се постигне чрез все по-дълбоко навлизане в конфликта между Русия и Украйна. Докато боевете в Украйна причиниха ненужна смърт и страдание и оправдан гняв, намесата на САЩ само ще увеличи жертвите, ще забави мирния край на конфликта и ще увеличи риска конфликтът да ескалира в ядрена война. Още: След ЕС: И САЩ подкрепят "хуманитарна пауза" за Ивицата Газа

Целта на Русия е да установи геополитически контрол над Украйна. Целта на Хамас е да унищожи евреите като такива.

Формално Украйна е демокрация. Но не е тайна, че това е една от най-корумпираните страни в света. Transparency International класира украинското правителство на трето място в света по този показател.

Но от началото на конфликта, на който не се вижда края, до ден днешен, ние вече изпратихме на Украйна над 135 милиарда долара. За сравнение, от основаването на Израел ние сме дали на нашия съюзник малко над 150 милиарда долара. Последното искане на президента Байдън ще свърже 14,3 милиарда долара за Израел с колосалните 61,4 милиарда долара за Украйна.

Нашият елит е решен да въвлече Америка в украинския конфликт, въпреки че отношенията ни с Киев не носят никаква полза за Съединените щати. Ние нямаме работа да се намесваме в тази конфронтация и да защитаваме държава, която дори не ни е съюзник, за да доминираме света.

Продължавайки да финансираме този спор за земя в Източна Европа, който е извън нашите възможности, ние се лишаваме от ресурсите, за да осигурим собствената си граница. И да се приравни с екзистенциалната война на Израел срещу ислямските терористи, извършващи геноцид, е напълно безразсъдно и безотговорно. Още: Зеленски с по-висок рейтинг в САЩ в сравнение с Байдън или Тръмп според допитване

Не планираната помощ за Израел от правителството на САЩ при никакви обстоятелства не трябва да се обвързва с допълнително финансиране за украинския конфликт. Нашите външнополитически цели винаги трябва да се оценяват въз основа на техните собствени заслуги, давайки приоритет на вътрешните нужди, като същевременно поставяме сигурността и просперитета на Америка на първо място.

Безотговорното обвързване на тези два пакета помощ само ще натовари нашата стратегическа подкрепа за Израел и ще доведе до ненужната ескалация на още една вечна война.

Превод: Ганчо Каменарски

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

Дилемата "Тръмп" за Украйна: Европа има само 6 месеца за реакция

В Украйна се роди новият убиец на танкове (ВИДЕО)

Къща от карти: Сигналите, че Путин ще рухне за миг

Руската "голяма" офанзива: Нагласите в Украйна

Голямата руска офанзива: Поглед от Чехия какво ще се случи

Скопие - крачка назад. Ако продължи така, ще стигне до Тито

"Времето изтича": Закъсня ли оръжието от САЩ за Украйна?

Войната между Израел и "Хизбула": Кой печели засега?

"От танк на дрон": Украинците рециклират изоставеното на фронта оръжие

Time: В упадък ли е Америка?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари