Арт галерия Le Papillon представя един от най-колоритните български художници - Христо Йотов

33236
Снимки:

„Ако в главата ти не съществува един огромен свят на предизвикателствата, просто си загубен.“

Христо Йотов

 

Показват съкровището от Свещари в Лондон

Тракийското злато от Свещари ще бъде показано пред публика в Лондон. Съкровищата от древността, изровени от земята край Исперих, където...

Арт галерия Le Papillon има удоволствието да представи един от най-колоритните български художници - Христо Йотов с живописна експозиция в изложбения салон на галерията на ул. Драгоман №12 във Варна в периода 28 май – 24 юни 2015 г. Платната, участващи в изложбата са обединени от искреното мото „Художникът се забавлява“. Добре познат сред ценителите на съвременното живописно изкуство и високо ценен от колекционерите, често очакващи с нетърпение изненадата от новите истории, Христо Йотов е автор, който съумява да потопи всеки в дебрите на своето художествено въображение. С фино живописно чувство и високи артистични умения творецът с привидна лекота от сизифовския труд на живописното творчество, ни прави съпричастни и съпреживяващи картините, като ли сътворени от подсъзнанието. С елегантно чувство за хумор и завладяващи сюжети художникът умее да съчинява чрез картините си философски разкази  – странни и небивали, в които главната роля е отредена на Личността и нейните преживявания. Той изважда на показ най-вече радостта, екстазът от случващото се, без значение какво е то. Всички са деца, които се радват на слънцето, на жеста на природата, да бъдат част от живота, както и да приемат с емоционална чистота предизвикателствата. Всичко при него е необикновено и следва своят си ритъм, като реката която тече, но никога не е една и съща. Всеки образ е разгръщане и опознаване на нова човешката вселена, нова душа. За него е важно да усеща вътрешния кипеж на героите, дори може да им завижда за свободата – макар и тя да е толкова необяснима, както самите герои, но този жизнеутвърждаващ кипеж си остава като отворена врата, на чийто праг стоим с широко отворени очи, с цялото си любопитство.

За почитателите си във Варна, Христо Йотов е подготвил колекция от 15 майсторски изпълнени живописни платна, за да ни разкрие свят, отвъд дребнавостта на делника, отвъд прагматизма…..свят – вълнуващ и неописуем, който се долавя с невидими сетива, отварящи се пред необикновеното, пред вълшебното преживяване. Удоволствието на художника от забавлението от създаването на творбите от тази изложба е силно осезаемо и еуфорично завладяващо. Умението да се забавлява човек е качество, което някои хора трудно съхраняват след периода на  детството си, но това е най-истинския начин за възприемане на предизвикателствата на битието, дава възможност за нестандартен нов поглед на нещата и прави творческият процес безценно удоволствие със силно въздействаща магнетичност.

Заповядайте на 28.05.2015 г. от 19:00 ч. в изложбения салон на арт галерия Le Papillon за едно вълнуващо пътешествие, вдъхновено от  необятността на фантазията, сътворено чрез неподражаемия стил на Христо Йотов!

И както самият художник казва: „започването на нова картина е като първа целувка. Затваряш очи и очакваш тайнството да се случи. Магията да изразиш себе си, и да видиш себе си във възторга на зрителя пред картината. Зад всеки нов щрих има изненада, която е част от великото сътворяване!

Асеновград в снимки - животът вчера, днес и утре

Първата изложба със запечатани на фотоси моменти и места от Асеновград е вече факт. Тя носи името "Моменти от днес, спомени от утре". И...

Христо Йотов-Йото е роден през 1950 г. в София. Завършва живопис в НХА през 1979 г. при проф. Панайотов.

Работил е в областта на сценографията, стенописта и приложната графика. От 25 години е на свободна практика и се занимава единствено с живопис.

Има повече от петдесет самостоятелни изложби в страната и чужбина. Творбите му са добре продавани навън, а експозициите му са очаквани с нетърпение  у нас.

Галерии представящи Христо Йотов: „Корерис” – Атина; ”Артиум” и „Нурол” – Анкара, Истанбул; „Аниксис” – Баден, Швейцария; г-я „Софи” – Цюрих, Швейцария; Български културен център във Виена и Братислава; „Мултитрейт” – гр. Грац, Австрия; „Мейсънс” – Хюстън, САЩ и други.Произведения на Христо Йотов – Йотó са в колекции в НХГ, СХГ, общинските галерии на Пловдив, Шумен, Добрич, Русе, Пазарджик градските галерии в страната и в частни колекции в Канада, САЩ, Европа, Южна Америка.

Живко Иванов ще представи "ЖивКопис" в столичната галерия "София Прес"

Художникът Живко Иванов ще представи най-новите си платна на 20 май от 18.00 ч. в столичната галерия – книжарница София Прес (ул....

Вижте някои от творбите на Христо Йотов ТУК

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com