Вижте изложбата Maybe It’s Not About A Happy Ending, Maybe It’s Аbout The Story

2470
Вижте изложбата Maybe It’s Not About A Happy Ending, Maybe It’s Аbout The Story
Снимка: Галерия и зала “Оборище 5”

От 14-ти юни до 30-ти юли, Галерия и зала “Оборище 5” показва за първи път в България самостоятелна изложба на Тhe Connor Brothers. Селектирани са 20 оригинални творби на хартия, за създаването на които са използвани ситопечат, маслен пастел, смесени акрилни техники, ръкописни намеси, колажи и др. Българската публика ще види голямоформатни творби от последната година: Conformity Is The Last Refuge, I Don’t Care What Anybody Says About Me, и съвсем новите I Know I’m Paranoid, The First Thing I Do In The Morning, Call Me Anything But Ordinary и далата заглавието на изложбата: Maybe It’s Not About A Happy Ending – направо от студиото на художниците в Лондон. Селекцията е направена специално за представянето на Тhe Connor Brothers  в София.

Изложбата на The Connor Brothers се случва в България и със специалната подкрепa на RANGE ROVER EVOQUE, които по време на изложбата ще представят своя нов феноменален автомобил за града. Изискан и прецизен екстериорен дизайн, изпипани до съвършенство елементи и изключително внимание към детайлите ви пренасят в оазис по средата на забързания град. Вечният британски стил среща модерните форми, за да представи своята концепция за съвремнния начин на живот.

The Connor Brothers стават известни в арт средите като мистериозни американски близнаци – Франклин и Брендън Конър, които са отгледани заедно с други известни деца като актьорите Ривър и Хоакин Финикс при екстремни условия от таен християнски култ, известен като “Семейството”. Братята Конър успяват да избягат в Бруклин, където започват да създават арт произведения, чрез които осмислят света, от който са били лишени преди. През oктомври 2014 става ясно, че образите на Франклин и Брендън, всъщност са били мит и че The Connor Brothers, всъщност са арт дилърите Джеймс Голдинг и Майк Снийл (James Golding и Mike Snelle), които са станали художници.

Картините на Тhe Connor Brothers са сатирични и хумористични по природа. Те изследват мъгливите граници между истина и фикция. Измислени, винтидж корици на книги, най-често взаимствани от британската литературна класик и от любовни романи. Художниците възпроизвеждат кориците като големи акрилни или маслени платна, сменяйки заглавията на книгите с техни собствени текстове като променят посланията, но в подкрепа на контекста.

Тhe Connor Brothers са търгувани на аукциони в Кристи’с и Бонхам’с заедно с Банкси и Деймиън Хърст. Техни творби са били продавани на множество арт фестивали в Лондон, както и в топ галерии в Ню Йорк, Лондон, Лос Анджелис, Дубай и Сидни. През декември 2017 дебютират и на Арт Базел Маями. Tехни фенове са Принц Хари и Меган Маркъл, които наскоро подаряват работа на Тhe Connor Brothers за сватбата на свои близки приятели.

Рекордна цена постигат за тяхна картина на аукцион през 2016 г. Техни творби се намират в най-големите публични и частни колекции, сред който: The Victoria&Albert Museum, Лондон, The Penguin Books Art Collection, The Niarchos Collection, The Omer Koc Collection и други. Цените за произведенията на Тhe Connor Brothers са все още достъпни, но тенденцията е към бързо покачване. Това е показател за високата им художествена стойност и инвестиционен потенциал.

По покана на директора на Галерия и Зала “Оборище 5” – Деница Атанасова-Гергова Тhe Connor Brothers ще пристигнат за среща с ценители и почитателите на изкуството им в края на месец Юни. Те заснеха свое видео послание, което ще бъде показано при откриването на изложбата тази седмица.

В рамките на Maybe It’s Not About A Happy Ending, Maybe It’s Аbout The Story, Галерия и Зала “Оборище 5” ще представи и творби на други световноизвестни имена в съвременното британско изкуство, сред които Деймиън Хърст, Марк Куин и Сър Питър Блейк.

________________________________________________________________________

Галерия “Оборище 5” е наследник на известната Галерия за модерно изкуство, която през годините реализира хитови изложби на Пабло Пикасо, Салвадор Дали, Хуан Миро, Анди Уорхол, Деймиън Хърст и др. Бидейки уникална за България и Източна Европа, Галерията и нейният създател Деница Атанасова-Гергова продължават да работят и промотират световни автори пред българската публика. Галерия “Оборище 5” е единственото място в България, в което творби на световноизвестни художници не само могат да бъдат видени, но и да бъдат закупени.

Галерия и Зала “ОБОРИЩЕ 5”

София, ул. “Оборище” №5

Работно време:

Вторник - неделя 10:30 - 18:30 ч.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АРТ:

Зографът Диан Костов с изложба в една от най-големите църкви в света (ВИДЕО)

Автор от вселената на "Дюн" и художник на DC Comics идват на Aniventure Comic Con 2024

Ари Дикиер: Щастлив съм, че ще бъда на LUNAR 2024. Ще ви вдъхновя, за да потърсите себе си

Продадоха картина на Густав Климт за десетки млн. евро (ВИДЕО)

Галерия "Арт Маркони" представя изложба живопис на Ренета Павлова - "Няма синьо без жълто и без оранжево" (СНИМКИ)

Обявиха българския павилион на Венецианското биенале за най-голямото откритие

Бургаски котки се прославиха на фестивал в Тексас (СНИМКИ)

Министър Найден Тодоров откри българския павилион на Венецианското биенале

В Пловдив откриват изложба, посветена на опазването на околната среда

22 светлинни творби преобразяват фасади, паркове и площади на Фестивала на светлините LUNAR

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт