Световни и български "Pop Art" артисти в новата изложба на Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5

2636
Световни и български "Pop Art" артисти в новата изложба на Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5
Снимка: Vivacom Art Hall

Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 представя изложбата Pop Art” с ексклузивното участие на Евгени Йонов. В изложбата ще можете да видите творби на световните имена творили в течението “Поп арт” като Анди Уорхол, Рупърт Смит, Джим Дайн, Робърт Марс и др. Евгени Йонов е ексклузивният представител на българския “Поп арт”. 

Официалното откриване ще се състои на 17 март 2022 г. от 18:30 ч. в Салонната зала на Галерията и ще продължи до 2 април 2022 г. с вход свободен. В екзпозицията ще бъдат представени сериграфии с образа на Мерилин Монро на Анди Уорхол, „Кока Колата“ на Робърт Марс и много др.

„Поп Арт“ течението е художествено движение и възниква през 50-те години първо в Англия, след това в САЩ. Концепцията му се изразява в това, че то не се отнася толкова до самото изкуство, колко до нагласите, усещанията, тенденциите, случките, които са довели до него. Поп Артът често взема като свои образи и обхваща теми от масовата култура - рекламата, комикси, етикети и лога на продукти, които фигурират видно в поп изкуството.

В месеца на любовта и виното Vivacom Art Hall Oborishte 5 предлага лимитирана серия скулптури на СЪРЦА на Райнер Лагеман

Ако все още се чудите с какво да изненадате половинката си за най-романтичния празник в годината - 14 февруари Vivacom Art Hall Oborish...

За авторите:

Анди Уорхол - Името му днес е синоним на Поп Арт. Без съмнение един от най-популярните и влиятелни артисти от втората половина на XX в. Уорхол става известен с ексцентричните си мастилени рисунки в небрежен стил и на петна, представляващи обувки. Той рисува пари, доларови знаци, храна, женски обувки, известни личности (Елвис, Мерилин, Лайза Минели, Лиз Тейлър и др.). За него тези предмети и хора олицетворяват американските културни ценности. Уорхол достига прозвище на легенда още преди ранната и неочакваната си смърт през 1987 г.

Днес неговите платна, графики, видеоарт се намират в най-престижните световни музеи и галерии, а търсенето и предлагането им сред колекционерите е по-силно от всякога. За последните 20 години Уорхол е на второ място в класацията за най-активно и скъпо продаван автор от XX в. след Пикасо.

Робърт Марс - Изкуството му е вдъхновено от Американа, американската поп култура от 60-те години на ХХ в. В работите си използва техниката на напластяване на цветовете в смесица с много финно колажиран печат и символиката от 50-те и 60-те на ХХ век. Индустраилният дизайн, графичния дизайн и архитектура, неоновата култура и въобще всички икони от средата на ХХ в. играят важна роля в работата му.

“Арт и Вино” с художника Константин Константинов в Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5

По случай откриването на новата изложба “Тишина” на художника Константин Константинов, което се състоя вчера /11.01.22 г./,...

Негови картини са излагани в галерии в Токио, Портланд, Ню Йорк, Сиатъл, Лос Анжелис, Аспен, Ванкувър, Бостън, Лондон и Атланта.

Джим Дайн е американски художник, чието творчество се простира над шестдесет години. Работата на Дайн включва живопис, рисунка, щампи, скулптура и фотография. Ранните му творби обхващат асемблиране и хепънинг, докато през последните години поезията му, както в публикации, така и в четения, се увеличава.

Работно време на Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5: Вторник – Петък от 12:00 ч. - 18:30 ч., Събота от 12:00 ч. - 18:00 ч., Неделя&Понеделник - Почивен ден

Повече информация може да откриете на: vivacomoborishte5.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АРТ:

Зографът Диан Костов с изложба в една от най-големите църкви в света (ВИДЕО)

Автор от вселената на "Дюн" и художник на DC Comics идват на Aniventure Comic Con 2024

Ари Дикиер: Щастлив съм, че ще бъда на LUNAR 2024. Ще ви вдъхновя, за да потърсите себе си

Продадоха картина на Густав Климт за десетки млн. евро (ВИДЕО)

Галерия "Арт Маркони" представя изложба живопис на Ренета Павлова - "Няма синьо без жълто и без оранжево" (СНИМКИ)

Обявиха българския павилион на Венецианското биенале за най-голямото откритие

Бургаски котки се прославиха на фестивал в Тексас (СНИМКИ)

Министър Найден Тодоров откри българския павилион на Венецианското биенале

В Пловдив откриват изложба, посветена на опазването на околната среда

22 светлинни творби преобразяват фасади, паркове и площади на Фестивала на светлините LUNAR

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт