WTF Best of Annecy 2023 влиза в Дома на киното

1560
WTF Best of Annecy 2023 влиза в Дома на киното
Снимка: Международен фестивал на анимационния филм в Анеси

Международният фестивал на анимационния филм в Анеси, Франция (Festival international du film d'animation d'Annecy) е основното събитие в световната анимационна индустрия, като всяка година представя високо оценена селекция от късометражни, студентски и пълнометражни анимационни филми, многобройни изложби и пазар за анимация (MIFA), който се провежда паралелно с фестивала.

На 28 октомври, по повод Международния ден на Анимационното кино, ще представим една от най-специалните програми от последното издание на фестивала Анеси: WTF Best of Annecy 2023 от 20:30ч. в Дом на Киното.

Ще имаме честта да гледаме WTF 2023 програмата в присъствието на нейните създателите - Себастиан Сперер и Гала Фрекон, които ще дойдат в София специално за да се срещнат с публиката и да представят филмите.

WTF 2023 се състои от 13 късометражни анимационни филма от 11 националности, старателно подбрани в една провокативна програма.

Себастиан Сперер е част от екипа на Международният фестивал на анимационния филм в Анеси от 1999г. и основната му мисия е да направи анимацията достъпна за различни аудитории. За целта представя прожекции от най-добрите филми от фестивала в затвори, старчески домове, болници, църкви, кафенета в разлизни страни. През 2017 г.  създава програмата Midnight Specials "WTF". Очарован от мобилизиращата сила, присъща на магията на анимационното кино, неговият лайтмотив е: "Насърчаване на споделяне и диалог между различни култури и националности чрез изкуството на анимацията.”

Заедно с Гала Фрекон са селекционери към Международният фестивал на анимационния филм в Анеси и отговарят за програмите от студентските филми, VR и WTF селекцията.

Луди сте по оригиналната анимация? Почитатели сте на сатирата и експерименталното кино?

Артър Конан Дойл е казал: "Когато изключите всичко невъзможно, тогава всичко, което остане, колкото и да е невероятно, трябва да е истина”

Тринадесет нестандартни подхода в късометражното анимационно кино си поделят трона в програмата на WTF 2023. Това ще бъде празник на човешките взаимоотношения: чичо-детегледач за един ден ще погълне племенника си, дяволита баба ще изкриви представите ви за нимфомания, млада жена ще проследи този, който се опитва да се представи за нея в мрежата. Ще станете свидетели на високооктанови истории, в които изкуствен интелект ще се справи с реалността, чрез безсънието на един мъж, триглаво същество ще кара спокойно по магистралата на мислите си, нетрадиционно испанско семейство ще излюпи странно яйце, снесено предната нощ и много други. Няма как да останете безразлични: изненада, смях и шок ще бъдат единствената ви защита!

Не пропускайте единствената прожекция на WTF 2023 на 28.10 от 20:30ч. в Дом на киното в София. Заповядайте в 20:00ч. защото сме подготвили много изненади. Събитието е част от програмата на Sofia Animation Lab.

Cъбитие: https://fb.me/e/1tT3iIa2e

Трейлър: https://www.facebook.com/WTFAnnecy/videos/1441795916572534

WTF 2023 програмата е 18+. Билети: 12лв./10лв. на касата на Дом на киното или онлайн: https://domnakinoto.com. Общо времетраене: 1 час и 20 минути, заглавия на включените филми:

"Cocaine Piss Cool Party" by Simon Medard

"Uncle Babysitter 2" by Tungwood Tung

"Safe Mode Nothin' to Worry About" by Justin Tomchuk

"David" by Patrick Ward

"Granny X" by DD Sheahan

"The Rubbings of Trajectories" by Cheng-Hsu Chung

"Insomnie" by Paul Utkay

"Monsterfuckers" by Ori Goldberg

"A Kind of Testament" (Un genre de testament) by Stephen Vuillemin

"Internet Gaga" by Reinhold Bidner

"Two Gracious Uncles Smooched to the Beat" by Jon Dunleavy

"All is Lost" (Todo está perdido) by Carla Pereira, Juan Francisco Jacinto Prados

"Astéréotypie Du vélo à St-Malo, du kayak à St-Briac" by Fabian Dores Pais

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com