Кметът на Асеновград гостува на шампионите по волейбол от Тополово

1900
Кметът на Асеновград гостува на шампионите по волейбол от Тополово
Снимка: Община Асеновград

Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев и зам.- кметът инж. Петър Петров гостуваха на спортистите от ВК "Тополово". Поводът за посещението бе, че клубът си извоюва първото място на „Държавния шампионат“ за момичета до 12 години в Перник. Д-р Грудев, от своя страна честити победата на отбора, като поздрави и директора на училището, кмета на селото и родителите на децата. „Радвам се искрено! Този успех се дължи на подкрепата на родители, учители на треньор. Смятам, че пътят, по който сте тръгнали, е труден, но успехите ви ще стават все повече и по-големи. Вярвам, че принос за това имат и усилените тренировки в подходящите условия на спортната зала. Уверявам Ви, че общината, ще продължи да ви подкрепя и помага. Всички вие помните как започна процедурата по изграждане на тази зала. Тогавашният министър-председател господин Бойко Борисов беше на посещение в Асеновград. В единност, родителите на тези млади спортни надежди повдигнаха темата, че имаме хубав отбор по волейбол в с. Тополово, но нямат спортна зала. Тогавашният премиер пое ангажимент, който бе изпълнен от министъра на спорта по това време господин Красен Кралев. Ето я днес залата, като не закъсняха и Вашите спортни успехи. Не забравяйте - слушайте родителите си, учителите си, треньорите си и ще успеете! Благодаря Ви, че прославяте името на община Асеновград!“, каза пред присъстващите кметът на Асеновград Христо Грудев. Като комплимент от общината той подари на децата волейболна топка и ръкави за волейбол. Кметът изрази готовност и за в бъдеще да помага на всички спортни школи, развиващи дейността си в Асеновградско и ангажиращи подрастващото поколение в активна спортна дейност.

Капитанът на отбора, от своя страна, благодари за жеста и за подкрепата. Сподели че са се борили срещу доста класни отбори и са успели да достигнат до тук. Треньорът на отбора Димитър Илиев също изказа благодарност за прекрасния жест, от страна на община Асеновград, както и на кмета на с. Тополово. Не на последно място, Илиев отправи благодарност и към възпитаниците си, че успяха да се преборят срещу много тимове и дори срищу клубове от спортни училища. "Подкрепата, която получаваме от община Асеновград, е много важна и се надяваме да носим радости и щастие на всички“, посочи Димитър Илиев. Директорката на училището пък бе подготвила за всяко дете грамота и книга. На финала на събитието бе излъчено видео, събрало най-добрите моменти на състезанията, на които се насладиха всички гости в залата.

Асеновград отново ще бъде домакин на „МЕНАР ФИЛМ ФЕСТ“

За шести път Асеновград ще бъде домакин на филмовия фестивал МЕНАР, който представя кино заглавия от Близкия Изток, Северна Африка и Це...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com