Събират храни в помощ на възрастни хора, живеещи в селата

6055
Събират храни в помощ на възрастни хора, живеещи в селата
Снимка: Actualno.com

Благотворителна кампания в помощ на възрастните хора, живеещи в селата на България, организира млада жена, която е родом от Стара Загора.

Идеята й е да се събират пакетирани хранителни продукти и стоки от първа необходимост, които да бъдат раздадени на нуждаещи се.

Фотоапарат, принтер и пиано – сред вещите за продажба от ликвидирания Обреден дом в Асеновград

Община Асеновград ще разпродава движимото имущество на Обредния дом, след неговата ликвидация. Част от активите на дружеството са морал...

„Не трябва дарителите да се чувстват длъжни да даряват много. Понякога дори пакет ориз е достатъчен.”, обяснява Кремена Карауланова. Тя е решила да стартира кампанията, тъй като не е тайна, че голяма част от българските пенсионери преживяват трудно с пенсиите, които получават. Особено през зимните месеци, когато сметките за отопление нарастват.

„На всички ни е ясно колко възрастни хора по селата, а и не само, се издържат от малките си пенсии. Зимата е труден период, тъй като разходите нарастват и парите за храна стават все по-малко. Направеното добро винаги се връща - някой ден, от някого, когато имаме най-голяма нужда!“, казва жената.

Тя уверява, че на всеки дарител ще бъде издаден приемно-предавателен протокол за дарените продукти. Кремена подчертава, че към момента инициативата е на етап израстване, тъй като предстои създаване на Фондация, но въпреки това, всичко е законосъобразно.

Първоначално идеята е била да се съберат приятели и да подпомогнат възрастни жители на селата в районите, в които всеки един от доброволците живее. Впоследствие, неочаквано каузата набира популярност и в нея желание да се включат изразяват все повече граждани от цялата страна. Идеята е жителите на определен град да подпомогнат възрастните, живеещи в селата от същия регион.

28 са санираните сгради в Асеновград, не е ясна съдбата на други 53

Не е ясна съдбата на 53 сгради в Асеновград, подготвени за саниране. Сдруженията на собственици в тях са подали документи още през 2016...

„Интересът към инициативата показва колко добри хора има в България и колко сплотено е гражданското общество, когато трябва да се обедини от една благородна кауза. Целта е да се даде гласност, да се събудят гражданите и да се види, че има проблем.”, посочва Кремена Карауланова. Хората, на които ще бъдат дарени хранителните продукти, ще се подбират посредством списъци от Дирекция „Социално подпомагане” в съответните общини. Пунктове за събиране на хранителни продукти има почти в цялата страна. В Асеновград избраното място е на центъра в студио за татуировки, намиращо се на улица "3-ти март" №32.

Дарения могат да бъдат направени там всяка събота и неделя от 14:00 ч. до 18:00 ч., при Дарина - 088 632 94 68. Продуктите, които се даряват, следва да бъдат пакетирани и дълготрайни (например: ориз, боб, леща, олио, захар, консерви и други). Срокът, в който ще се приемат дарения, е началото на септември, след което те ще бъдат раздадени. Идеята е инициативата да стане постоянна благотворителна кауза, която да се превърне във вид целогодишна „Хранителна банка” за крайно нуждаещи се възрастни, живеещи в селата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com