Зам.-кметът на Асеновград: Всички трябва да знаем какви сме били, какви сме сега и накъде да вървим

1094
Зам.-кметът на Асеновград: Всички трябва да знаем какви сме били, какви сме сега и накъде да вървим
Снимка: Община Асеновград

Заместник-кметът на Асеновград инженер Петър Петров отправи приветствие към всички гости, организатори и домакиниги на събора "Ангел Войвода". "„Уважаеми домакини, организатори и гости,

Благодаря за поканата и възможността да бъда днес сред Вас.

Имам привилегията и удоволствието да Ви кажа "Добре дошли на II Български събор „Ангел Войвода“. Ангел Войвода - покровителят на Родопите. Той е основен дарител и инициатор за построяването на единствения по рода си български манастир в полето, а именно Араповският манастир „Св. Неделя“. Поздравления за организаторите, че избраха именно поляните пред Светата обител, като място за провеждането на този събор. Знам, че благодарение на условията, които има тук и на природните дадености, това е, може би, най-подходящото място за провеждане на подобен род инициативи. И от всичко това, което виждам наоколо и, което е направено, от всичко това, което ни предстои, съвсем отговорно и убедено мога да кажа, че съборът набира все по-голяма популярност. Събитието се разраства и става все по-красиво, по-вълнуващо, по-въздействащо. За ръководството на община Асеновград е чест и повод за гордост, че сме съпричастни към организацията на този събор. Надявам се както и миналата година, така и тази, тук да пристигнат много млади хора. Защото както за тях, така и за всички нас, които сме тук или предстои да пристигнат тепърва, е изключително важно и полезно да можем съвсем отблизо да се докоснем до духа, традициите, обичаите на нашите предшественици. Да се запознаем с богатото културно и историческо минало, което имаме. То не бива да бъде забравено. Напротив - трябва да се съхранява и предава от поколения на поколения. Тези обичаи и фолклор, които имаме - те са ни съхранили и запазили, като нация. Затова ние трябва да ги помним и съхраняваме. Ние, всички, трябва да помним какви сме били, какви сме сега и накъде трябва да вървим.

Позволете ми от името на кмета на община Асеновград д-р Христо Грудев и от свое име да поздравя всички участници. На тях и на всички, които ще посетят събора, пожелавам здраве, вдъхновение и много творчески успехи. Благодаря на организаторите за усилията, които полагат, за да запазят пламъка на българщината жив и да не позволят имената на тези славни българи от нашето минало да бъдат забравени. Продължавайте да съхранявате нашите български традиции и дух. Разпалвайте вярата, надеждата и любовта към корените на националната ни идентичност. Благодаря и успех!“, каза пред присъстващите Петров.

Гостите на събитието ще се насладят на богата фолклорна програма, на интересна възстановка, на кулинарни изложби, на традиционни храни от Тракия.

Още: Съборът "Ангел войвода" край Асеновград събира стотици и тази година

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

"Танцова фиеста" с пълен площад и безброй танци в Асеновград (СНИМКИ)

Асеновргад посреща празниците със 150 знамена за гражданите и тържествен концерт

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com