X
 
 

Анталия въвежда единна тарифа за таксиметровите услуги

Властите в Анталия планират да въведат единна тарифа за таксиметрови услуги за всички райони на града. Те се надяват, че благодарение на нововъведението, туристите ще ползват по-често таксиметрови услуги за пътуване до магазините, ресторантите и развлекателните центрове.

Кметът на Анталия Мухитин Бьочек заяви, че възнамерява да прекрати практиката да се прилагат различни тарифи за превоз с такси в различни части на града, отбелязва БГНЕС.

"Златна ера" за туризма в Турция, милиони летовници прииждат в Анталия

Туристическият сектор в Турция преживява златна ера. Местата в хотелите в курорта Анталия са изцяло заети за 2019 г. и туроператорите в...

Когато турист пътува от летището до Кадрие, това му струва 250 лири (около 40 евро), а за превоз по обратния маршрут трябва да плати 350 лири (55 евро). Тази практика ще бъде прекратена, заяви Бьочек.

Градоначалникът увери, че единна тарифа за километър превоз ще бъда въведена във всички райони на Анталия в най-скоро време. Подобна „прозрачност” при таксиметровите услуги може да се превърне в стимул за туристите по-често да напускат хотелските сгради и да отидат на шопинг или на разходка из града. Недобросъвестните таксиметрови шофьори ще бъдат глобявани или ще им се отнемат лицензите. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 16-17 ноември

Овен Тези почивни дни ще ви докажат, че човекът, в когото сте влюбени, всъщност е и вашият най-доверен приятел, съветник и пазител на тайни. Може...