ИД има специална фатва за изнасилването на жени

10963
ИД има специална фатва за изнасилването на жени

"Ислямска държава" е едновременно ужасяващо жестока и много организирана групировка. Оказва се, че има дори специална фатва, която регламентира кога и как да се изнасилват пленнички. Документът е издаден от Комитета за изследвания и фатви на халифата и публикуван от агенция Reuters, след като е открит от американски специални сили в Сирия.

Това е една от многото ислямистки обществени регулации, като други установяват отношението към „неверниците” и продажбата на заграбени петрол и антики, пише The Independent.

Сексуалната фатва включва 15 правила, сред които има и такова, което конкретно не позволява сношението с жена, която е в менструален цикъл или е бременна, както се забраняват и абортите.

Много от постулатите се отнасят до изнасилванията в семейства и „споделянето” на децата на робинята.

„Ако собственикът на пленена жена, която има дъщеря, годна за сношение, има сексуални отношения с последната, на него не се позволява изобщо да се сношава с майка й”, гласи едно правило.

„Ако той се сношава с майката, тогава не му се позволява изобщо да се сношава с дъщеря й”, казва се в друго.

На „собствениците” е забранено да изнасилват две сестри едновременно, както и робини да се предават от баща на син или на други роднини.

Аналният секс е конкретно забранен. Фатвата също гласи, че всяка робиня, която забременее от „собственика” си, трябва да бъде пазена и освободена след смъртта му.

На бойците не се позволява да продават робините си на някого, за когото знаят, че ще се държи зле с тях. „Собственикът на пленнички трябва да е състрадателен и мил с тях, да не ги унижава и да не им дава работа, която те не могат да свършат”, гласят указанията.

Това не е първият документ на „Ислямска държава”, с който се легитимира заробването и изнасилването, след като групировката отвлече хиляди жени и момичета от язидското малцинство в Ирак.

Някои жертви, които успяват да избягат, са разказвали пред правозащитни организации как млади жени и момичета са отделяни от семействата им и премествани организирано и методично на определени места в Ирак и Сирия. Те биват продавани или давани на джихадисти, които ги изнасилват и малтретират.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com