Израел отмъщава на палестинците с нови 1500 жилища

19392
Израел отмъщава на палестинците с нови 1500 жилища
Снимка: Getty Images/Guliver

Министърът на строителството на Израел Ури Ариел очаква получаването на оферти за изграждане на нови 1500 жилища за израелски заселници. Това е своеобразно отмъщение за създаването на ново правителство на националното единство на палестинците, подкрепяно и от Хамас, предаде АФП.

400 от планираните нови жилища ще бъдат в източен Йерусалим, а останалите ще бъдат из селищата в Западния бряг на р. Йордан, съобщи в. "Аарец". Ариел коментира идеята като "адекватен отговор от страна на Израел на терористичното палестинско правителство", допълва изданието.

"Израел има правото и задължението да строи из цялата страна", подчерта министърът, който е член на крайнодясна партия, защитаваща ожесточено селищата за израелски заселници и противопоставяща се на палестинска държава.

Изявлението на Ариел съвпадна с гнева на Йерусалим по повод съобщението на Вашингтон, че САЩ ще работят и с новото палестинско правителство, съставено от президента Махмуд Абас с подкрепата на вражески настроеното срещу Израел движение Хамас. По време на кратка визита в Ливан в сряда държавният секретар на САЩ Джон Кери защити американската позиция по въпроса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com