Япония разчита на помощ от Русия за "Фукушима"

4483
Япония разчита на помощ от Русия за "Фукушима"

Япония разчита на помощ от Русия в ликвидацията на последствията от аварията в АЕЦ "Фукушима 1", заявил Джуничи Егути, директор на центъра за реагиране на ядрени инциденти в департамента за електроенергия и газ на агенцията по природни ресурси в Токио по време на конференция, посветена на руските ядрени технологии.

"Между Русия и Япония активно се развива сътрудничество по въпросите на атомната енергия. След аварията във "Фукушима" за ликвидирането на последствията се активизира сътрудничеството между нашите страни и сега ние разглеждаме прилагането на технологии с участието на руски специалисти за преодоляване на последствията от тази авария", заявил Егути, цитиран от РИА Новости.

Четири години след Фукушима

От четири години Такаюки Уено живее със спомена за родителите си и за двете си деца, които са били отнесени от цунамито на 11 март 201...

Според думите му японските технологии не са достатъчни за ликвидиране на последствията от аварията. Той подчертал, че Япония има нужда от сътрудничество в технически план с различни страни по този въпрос.

По-рано бе съобщено, че Япония се готви да рестартира 21 енергоблока в своите АЕЦ, още 18 енергоблока в момента се обсъждат.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com