X
 
 

Китай налага санкции на Lockheed Martin, ако продаде F-16 на Тайван

6450 6
photo of Китай налага санкции на Lockheed Martin, ако продаде F-16 на Тайван
Снимка: Lockheed Martin
Китай заплаши да наложи санкции на американската компания Lockheed Martin заради планираната продажба на изтребители F-16 на Тайван, предава Агенция "Фокус", позовавайки се на AFP.

"Китай ще предприеме всички необходими мерки, за да защити интересите си, включително като наложи санкции на американските компании, които участват в продажбата на оръжие на Тайван", заяви говорителят на Министерството на външните работи на Китай Ген Шуан.

САЩ одобри продажба на ескадрила от десетки F-16 за Тайван

Съединените щати одобриха сделка за 8 милиарда долара като военна продажба на 66 изтребителя F-16 на Тайван, съобщи Агенцията за сътруд...

Във вторник Държавният департамент на САЩ одобри продажбата на 66 изтребителя F-16 Block 70, построени от Lockheed Martin.Сделката е на стойност 8 млрд. долара.

Причината за острата реакция на Пекин е, че смятат Тайван за част от своята територия. Островът се администрира от Република Китай след края на гражданската война през 1949 г.

Страната ни купи същата модификация на изтребителите от американската компания. По-рано този месец България преведе на Lockheed Martin 1.2 млрд. долара за 8 самолета F-16 Block 70 и свързаното с тях оборудване.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 3 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Не случайно всички ги е страх от F-16. В Индия на 41-годишна възраст (от началото на производството де) Ф-16 свали руски МиГ-35 най-нов модел - https ://svpressa.ru/war21/article/238563/
 • финансов счетоводител 2 финансов счетоводител преди 3 седмици Профил на трол?
  Искам коментарии по:продажбата на 66 изтребителя F-16 Block 70, построени от Lockheed Martin.Сделката е на стойност 8 млрд. долара.
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Чиста математика. Пак са ни прее...цакали с 30 млн. на парче, или това е цена на едро.
  : 11 !
 • Анонимен 2.2 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  лайнарко, ти какви други счетоводители познаваш, освен финансови - тъпак си, та дрънкаш
  : 3 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Всички ги е страх от Ф16, защото има спечелени най-много въздушни битки!
 • страх лозе пази 1.1 страх лозе пази преди 3 седмици Профил на трол?
  Верно беее...а аз се чудех защо гащите ми все са насрани...Сега остава да полетя и да станем на кълбета с тази стара щайга Ф-16...
  : 16 !