МОСАД и Саудитска Арабия нападат Иран?

52651
МОСАД и Саудитска Арабия нападат Иран?
Снимка: Getty Images / Guliver

„Мосад" и властите в Саудитска Арабия подготвят съвместна атака срещу Иран, пише „The Sunday Times", позовавайки се на информирани източници.

Според изданието Йерусалим и Рияд обмислят атака срещу Иран, ако преговорите за ядрената програма на страната не доведат до успех.

Местят столицата на Иран

Столицата на Иран ще бъде преместена. С такава инициатива излязоха депутатите днес. Петдесет законотворци, изхождайки от обстоятелство...

По-специално, пише вестникът, двете страни вече са се съгласили, че Саудитска Арабия ще осигури достъп на израелските самолети над територията на страната. Освен това Рияд планира да участва в евентуална военна операция срещу Иран с безпилотни самолети, както и да осигури товарни самолети и спасителни хеликоптери.

"Саудитците искат да помогнат на Израел с всичко, което е възможно", посочва източникът на изданието.

Основните опасения на Саудитска Арабия, както и на Израел за Иран са свързани с ядрената програма на Техеран.

Ерусалим и Рияд очакват приемането на някакво решение в Женева, където на 20 ноември ще се проведе поредният кръг от преговори по ядрената програма на Иран с Иран , Русия, САЩ , Германия, Китай, Великобритания и Франция. Предишният кръг от преговорите приключи безрезултатно, тъй като страните не успяха да достигнат до решение, което да удовлетвори всички страни.

Неразрешените въпроси около Иран

Иранските и западните преговарящи се приближават към сделка, ограничаваща иранския ядрен капацитет, въпреки че остават ключови въпрос...

Израел смята, че преговорите с Иран в настоящия момент ще са неефективни, тъй като те не възнамеряват да спрат напълно обогатяването на уран.

Техеран твърди, че ядрената му програма има единствено мирни цели, докато в много страни, включително Израел и Саудитска Арабия, предполагат, че Иран разработва ядрени оръжия.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия