Над 2,1 млн. души са пострадали от снеговалежите в Китай

1762
Над 2,1 млн. души са пострадали от снеговалежите в Китай
Снимка: БГНЕС

Повече от 2,1 млн. души са пострадали в резултат на снеговалежа в провинция Юннан в южната част на Китай, предава агенция Синхуа, като се позовава на местните власти.

В последните няколко дни температурата на въздуха спаднала до нула градуса в някои провинции. Лошото време засегнало 46 провинции, където снегът повредил около хиляда къщи. В някои райони на южната китайска провинция паднал 8-сантиметров сняг.

Арктически студ скова Китай

Цял Китай е обхванат от ледена вълна, а южните райони на страната трябва да се справят с обилни снеговалежи, причинили отмяната на мног...

47 души спешно били евакуирани, а още 3800 местни жители имали спешна нужда от помощта на спасителите. Освен това от снеговалежа и студа пострадали посевите. Местните власти са изпратили в пострадалите райони топли одеяла, дрехи и продоволствия.

По-рано беше съобщено, че жертви на студовете на остров Тайван са станали 85 души. Температурата през уикенда спаднала до 4 градуса над нулата, което е най-ниският показател за последните повече от 40 години.

Освен това 111 души пострадали от студовете в Хонконг, 45 от тях били хоспитализирани. В нощта на 24 януари средната температура в града била минус 3,1 градуса, което е най-ниският показател от 60 години.

В някои райони на страната частично е нарушен транспортът поради рекордните студове.

Сняг затрупа северните части на Япония

Хиляди домове в североизточната част на главния японски остров Хоншу остават без централно електрозахранване, след като снеговалежите н...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com