X
 
 

Новият китайски вирус продължава да взема жертви

1664 1
Новият китайски вирус продължава да взема жертви
Снимка: Getty Images/Guliver
Броят на жертвите на вирусното огнище в Китай нарасна до 25 души, като броят на потвърдените случаи също скочи до над 830, съобщи националната здравна комисия на страната, предаде БГНЕС.

Съгласно здравната информация, властите са изследвали 1 072 пациенти за които има съмнения, че са заразени с коронавируса.

СЗО не бърза с мерки срещу новата зараза от Китай, макар че тя се разпространява

Броят на заразените в Китай от коронавируса от нов тип надхвърли 570 души и потвърдено починали 17 души, съобщи Държавният комитет по х...

Междувременно СЗО обяви, че новият вирус не представлява глобална опасност - все още. СЗО посочи, че това засега е проблем само за Китай. А там отмениха честването на китайската нова година, при това в столицата Пекин.

Освен това, общественият транспорт в китайския град Ксианинг ще бъде спрян поради епидемията. Транспортните връзки са преустановени още и в градовете Чиби, Ечжоу, Хуанган и Ухан.

В края на декември китайските власти съобщиха за огнище на пневмония с неизвестен произход в Ухан. Първите случаи бяха свързани с пазара на морски дарове. Преди това експертите установяват, че причинителят на заболяването е нов вид коронавирус - 2019-nCoV.

Министерството на здравеопазването на Канада обяви въвеждането на нови мерки за контрол на пътниците от китайските градове на канадските международни летища в Торонто, Монреал и Ванкувър във връзка с разпространението на новия вид пневмония в Китай. По-специално летищата вече информират посетителите от китайските градове за необходимостта от информиране на митническите служители за възможните прояви на грипоподобни симптоми. Също така към електронните въпросници, попълвани от всички пристигащи пътници ще бъдат добавени въпроси относно тяхното физическо състояние.

Новата зараза от Китай стигна до САЩ, смъртните случаи се увеличават

САЩ потвърдиха първия случай на заразен с новия китайски коронавирус на своята територия, предаде БГНЕС. От Американския център за кон...

Новият вид коронавирус вече е открит в други страни - Тайланд (три случая), Виетнам (два), Република Корея, Сингапур, САЩ (по един случай) и Япония (два). Подозрителни случаи се проверяват и в други страни.

Actualno.com

Етикети:

  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Прави впечатление, че повечето уж случайно появили се зоонози винаги започват от там, което изглежда не е случайно и не може да се обясни с нищо друго освен с това, че тази страна, имайки предвид, че е с много развита икономика и световен пазар, е много удобна за създаването на пандемии, които по "естествен" начин ще "изчистят" населението на планетата от възрастните и по-болнави хора, а защо не и виж още ›› да се намали приръста на тази многолюдна страна, докато се обяви новата ваксина за новосъздадената болест. Изглежда формите на "студена война" продължават и никога няма да свършат, докато човечеството не се пребори с най-мръсната движеща сила - капитала.