ООН обсъжда създаването на мирни зони в Алепо в Дамаск

13818
ООН обсъжда създаването на мирни зони в Алепо в Дамаск
Снимка: Getty Images / Guliver

Сирия Стефан де Мистура, специалният представител на генералния секретар на ООН, започна втория кръг от преговори в Дамаск. На срещата с външния министър на Сирия Уалид Муалем италианският дипломат обсъди предложението за създаване на мирни зони в Алепо.

Както телевизия "Сурия" съобщи, става дума за местно примирие между правителствените сили и въоръжените формирования на опозицията, което би позволило "замразяване конфликта" и предоставяне на хуманитарна помощ на цивилното население в северната столица на Сирия.

Дамаск под всекидневен обстрел

Сирийската столица Дамаск, която сравнително дълго бе пощадена от войната, сега е обект на всекидневни обстрели със снаряди и ракети о...

Инициатива на италианския дипломат, представена 30 октомври по време на заседанието на Съвета за сигурност, има за цел да накара Дамаск и опозицията да обединят сили срещу тероризма, вземайки предвид опасността от залавяне на Алепо от екстремистка група "Ислямска държава".

"Идеята на моя план е прост: трябва да убедя сирийците в това, което могат реално да направят. За да се спре "Ислямска държава", трябва да се спрат кръвопролитията в Алепо", каза дипломатът в интервю за Си Ен Ен в навечерието на пътуването си до Дамаск.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com