ООН прекратява всички хуманитарни доставки в Сирия

964
ООН прекратява всички хуманитарни доставки в Сирия
Снимка: Gettyimages

ООН прекрати всички хуманитарни доставки в Сирия в отговор на атаката срещу конвоя от камиони в района на Алепо, заяви говорителят на ООН по въпросите на хуманитарната помощ Йенс Лерке, цитиран от ДПА.

Хуманитарните конвои за четири сирийски сграда ще бъдат отложени, докато бъде направена оценка на условията за сигурност след атаката и на фона на увеличаването на насилието, предаде по-рано Ройтерс, като се позова на високопоставен представител на Международния комитет на Червения кръст (МКЧК).

Вчера сирийски или руски самолети удариха хуманитарен конвой близо до Алепо, като убиха 12 души , съобщи мониторинговата организация Сирийски център за наблюдение на правата на човека, а сирийската армия обяви край на едноседмичното примирие.

"Това е много обезпокоително. Свидетели сме на възобновено насилие и ожесточаване на боевете на много места", каза пред Ройтерс в Женева Роберт Мардини, директор на МКЧК за Близкия изток и Северна Африка.

Турция обстрелва по въздух цели на ИДИЛ в Северна Сирия

Турските военновъздушни сили са нанесли удари по позиции на терористичната групировка "Ислямска държава" в Северна Сирия, съобщиха изт...

"Бяхме планирали нещо за четирите града, но засега отлагаме всичко, за да направим оценка на условията за сигурност", заяви той, като имаше предвид обсадените от бунтовниците населени места Фуа и Кефрая, в провинция Идлиб, и намиращите се под правителствена блокада Мадая и Забадани, близо до границата с Ливан, предаде Дарик.

Най-малко 18 от 31 камиона от конвой на ООН и Сирийския арабски Червен полумесец (САЧП) бяха ударени вчера заедно със склад на САЧП, каза говорителят на ООН Стефан Дюжарик.

МКЧК заяви, че може да потвърди смъртта само на един сирийски доброволец при въздушния удар в района на Алепо, както и на мирни граждани, като броят на загиналите "може да е по-малък" от вече обявения.

Губернаторът на Хомс каза снощи, че планираната евакуация на няколкостотин сирийски бунтовници от последния им плацдарм в града ще бъде отложена с няколко дни, защото е трудно да им бъде гарантиран безопасен коридор. Сирийските правителствени сили, подкрепени от руска авиация, отблъснаха днес офанзива на бойци в северните покрайнини на Алепо, като са убили 40 нападатели, заяви руското министерство на отбраната, цитирано от РИА Новости.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Израел удари сирийския град Алепо, десетки са убити

Ердоган: Има "световен съюз" срещу Турция

Властите в Газа с нови данни за броя на жертвите в Ивицата

Влачиха я гола по улиците: Съседки нападнаха жена в Индия (ВИДЕО)

Киргизстан: Вербуват се мигранти за извършване на терористични актове в Русия

Смъртни случаи заради хранителна добавка в Япония? Правителството разследва

Загинали при израелски обстрел в Южен Ливан

Заловиха трафикант и осем мигранти в Одрин, искали да избягат в България

Отмъсти на брат си: Жена удави 2-годишната си племенница

Ливан засипа ООН с жалби срещу Израел

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com