САЩ проверяват информацията за въздушен удар по иранското посолство в Йемен

2818
САЩ проверяват информацията за въздушен удар по иранското посолство в Йемен
Снимка: Кадър от видео/Интернет

САЩ проверяват информацията за възможния въздушен удар по посолството на Иран в столицата на Йемен – Сана, възможно нанесен от ВВС на Саудитска Арабия. Това потвърди на брифинг официалният говорител на Белия дом Джошуа Ърнест.

"Изясняваме какво се е случило там и случило ли се е изобщо нещо", казал той в отговор на въпрос на турска журналистка по тази тема.

Кувейт изпраща войски в Йемен

Кувейт реши да изпрати сухопътни сили, които да вземат участие във войната срещу шиитските бунтовници хути в Йемен, съобщава местен вес...

Според Ърнест от Йемен постъпва противоречива информация. От една страна, "Иран твърди, че саудитската коалиция се е прицелила в неговото посолство в Сана", а от друга, "има съобщения, че не е нанесена никаква съществена щета на иранското посолство в Сана", обяснил американският чиновник.

Затова "ние продължаваме да събираме информация", уточнил той, и "се надяваме, че този позитивен кръг от дипломатически преговори по изглаждане на ситуацията в Йемен, който се състоя на 15 декември в Швейцария, ще доведе до очевиден и конструктивен кръг от преговори следващата седмица", добавил Ърнест.

На допълнителен въпрос, не могат ли САЩ против волята си да бъдат въвлечени във вътрешен конфликт, говорителят отвърнал, че неговата страна "винаги е призовавала всички страни в Йемен да се опитат да изгладят разногласията с мирни дипломатически методи", допълва ТАСС.

 

Коалицията, водена от Саудитска Арабия, обвинена в удари над училища в Йемен

Amnesty International обвини ръководената от Саудитска Арабия коалиция в бомбардиране на училища в Йемен, нарушавайки международното ху...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com