Силно земетресение удари префектурата Фукушима

20942
Силно земетресение удари префектурата Фукушима
Снимка: Thinkstock

Земетресение с магнитуд 5.9 удари остров Хоншу в Япония.

Природното бедствие разтърси префектурата Фукушима, където се намира ядрената електроцентрала "Фукушима Даийчи". Нейните реактори създадоха опасност от ядрена катастрофа, когато през 2011 година Япония беше ударена от друго силно земетресение.

Пускат повторно два атомни реактора в Япония

Губернаторът на японската префектура Кагошима даде съгласието си за повторното пускане в експлоатация на ядрените реактори Sendai 1 и 2...

Местните хора са притеснени от възможността електроцентралата отново да заплаши животите им. Токийската електрическата компания, която обекта съобщи, че засега няма регистрирани проблеми, информира Reuters.

Епицентърът на земетресението се намира на 49 километра източно от град Нами в японската префектура Фукушима на остров Хошну, а дълбочината му е 37 километра.

По последни данни няма опасност от цунами, информира агенция "Фокус".

По-рано днес земетресение с магнитуд 5,4 бе регистрирано днес край Курилските острови. Информацията съобщи националната метеорологична служба на Япония.

Япония се притеснява от активните си вулкани

През уикенда Япония си припомни колко е уязвима пред многобройните си активини вулкани. Това се случи с изригването на вулкана Онтаке, ...

Огнището на подземните трусове е на дълбочина от около 50 км, епицентърът е в Тихия океан, южно от Курилските острови. Трусове са били усетени и на територията на японската префектура Хокайдо.

Не е обявена опасност от цунами, не се съобщава за пострадали или щети, информира БГНЕС, позовавайки се на информация на ТАСС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com