В Япония може да пуснат спряна атомна централа

12808
В Япония може да пуснат спряна атомна централа

Японската енергийна компания Tokyo Electric Power /Tepco/, която е оператор на авариралата АЕЦ Фукушима, обмисля да пусне в действие през юли идната година друга атомна централа в рамките на икономически план, който ще бъде огласен през декември, съобщава в. "Ймиури", предаде БГНЕС.

Централата Кашивадзаки Карива, която е най-голямата АЕЦ в света, беше спряна за неопределено време във връзка с аварията във Фукушима, но това доведе до голям преразход на изкопаеми горива.

Tepco преразглежда план за възстановяване след загубата на 27 милиарда долара от инцидента във Фукушима и една от опциите е да се задействат реакторите на централата Кашивадзаки, разположена северозападно от Токио. За това обаче ще е необходимо съгласието на правителството, което не е особено склонно на такава стъпка.

Турция подписа с Япония за АЕЦ на Черно море

Япония и Турция подписаха договор за втората атомна централа на югоизточната ни съседка. Ядрената мощност ще е в град Синоп.Според Анад...

Енергийният регулатор на страната подчерта, че Tepco трябва да се съсредоточи върху ликвидирането на последиците от аварията във Фукушима и тогава да мисли за пускане на АЕЦ Кашивадзаки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com