Джейн Гудол, Джереми Уейд и още научно-популярни легенди по VIASAT NATURE

2366
Джейн Гудол, Джереми Уейд и още научно-популярни легенди по VIASAT NATURE
Снимка: Viasat World

Присъединете се към най-неуловимите животни в „Африкански нощни ловци", гледайте лудориите на най-симпатичните маймуни в „Бабуини - едно наистина диво семейство" и почуствайте изгарящата жега в „Живот в горещините: Африка", една от премиерите на Viasat Nature през август.

Това е рубриката „Summer Safari“ – от понеделник, 31 юли, всяка делнична вечер.

От легендарното „Имение на сурикатите" до спасителни мисии в Конго с Джейн Гудол, пригответе се да изживеете спиращи дъха приключения с истинските воини на природата. И култовият Джереми Уейд отново е с нас – с първите сезони на „Речни чудовища“ – едно от най-забележителните ТВ предававания, създавани някога.

Не пропускайте и заснемащия дивата природа Джулз Братвед, който посещава националния парк Южна Луангва в източна Замбия, за да проследи три глутници диви кучета в продължение на шест седмици по време на сухия сезон. Поредицата в шест половин-часови епизода се нарича „Диви кучета: Заедно с глутницата“ и дебютира на 2 август в 21:00 часа. По Viasat Nature.

Джейн Гудол и спасените шимпанзета от Конго

Премиера от събота 5 август в 20:00 ч.

Сезон: 2

Брой епизоди: 6 x 60 мин.

Жанр: Документален/ природонаучен/ научен

Оригинално заглавие: Rescued Chimpanzees of the Congo with Jane Goodall

Година: 2022

Заснета в продължение на една година на място в Република Конго, това е вълнуващата история на убежището за шимпанзета на д-р Джейн Гудол. Там подготвят група от най-подходящите шимпанзета, които да бъдат върнати в дивата природа; обаче това няма да е лесно, тъй като шимпанзетата нямат много опит да живеят на открито в гората и да се справят със заплахите, които тя крие. Те трябва да бъдат обучавани, докато вече няма съмнение, че ще успеят; ние ги следваме, докато се учат да станат силна група, способна да се върне в дивата природа, където принадлежи.

Погледът към завладяващото им пътуване се допълва от най-последните научни изследвания и интервюта с експерти, включително самата д-р Джейн Гудол, всичко това на фона на ежедневния живот в убежището. Това са трогателни истории за различни видове животни, оцелели въпреки трудностите, и отдадеността на персонала, който се грижи за тях...

Речни чудовища - сезони 1 и 2

Премиера всяка делнична вечер от понеделник 7 август в 19:25 ч.

В този епичен маратон на първите два сезона на „Речни чудовища" придружаваме екстремния риболовец Джереми Уейд при първите му пътувания по света в търсене на най-страшните и смъртоносни речни създания. Джереми иска да улови сладководни риби с апетит за човешка плът, като пиранята, древната арапаима, малката, но смъртоносна бича акула и страшния змиеглав, както и мистерията, наречена Мами Уата. Качете се на самолета заедно с Джереми и неговия екип и посетете отдалечени кътчета на Африка, Аляска, Америка, Амазонка и други части на света.

Живот в горещините: Африка

Премиера от вторник 1 август в 21:00 ч.

Брой епизоди: 2 x 60 мин.

Жанр: Документален/ природонаучен/ околна среда/ експедиции

Оригинално заглавие: Hot Life: Africa

Година: 2022

 

Заплахата от изменението на климата е преди всичко риск за тези, които живеят в най-горещите региони на света; в южния край на Африка се намират Намиб - най-старата пустиня в света, Калахари - една от най-красивите пустини, както и Каоковелд - една от пустините с най-екстремни условия. Животът на тези места обаче се развива по невероятни начини; растенията и животните са се приспособили да живеят в най-сухите райони с най-сурови условия на планетата. Ще успеят ли тези невероятни живи същества да издържат още малко или животът им вече е на косъм?

Диви кучета: Заедно с глутницата

Премиера от сряда 2 август в 21:00 ч.

Брой епизоди: 6 x 30 мин.

Жанр: Документален/ научнопопулярен/ експедиции

Оригинално заглавие: Wild Dogs: Running with the Pack

Година: 2022

 

Заснемащият дивата природа Джулз Братвед посещава националния парк Южна Луангва в източна Замбия, за да проследи три глутници диви кучета в продължение на шест седмици по време на сухия сезон. Той работи съвместно с Програмата за опазване на хищните животни в Замбия, участва в операции за поставяне на нашийници за проследяване на дивите кучета, както и в патрул против бракониери, поставящи примки. Манзи, най-голямата от трите глутници, живее в тучната централна част на парка край река Луангва; по̀ на север, глутницата Какули живее в по-пуста местност, която Джулз нарича „Неплодородните земи", а Щъркелова колония, най-малката глутница, живее близо до границата на парка в район, който споделя с местните жители. По време на сериала Джулз среща лъвове, леопарди, хиени, крокодили и е нападнат от слонове, докато търси неуловимите диви кучета.

Имало едно време в Цаво

Премиера от четвъртък 3 август в 21:00 ч.

Брой епизоди: 2 x 60 мин.

Жанр: Документален/ научнопопулярен/ експедиции

Оригинално заглавие: Once Upon A Time in Tsavo

Година: 2022

В южна Кения едно място за водопой е създадено от забележителната връзка между слонове и термити - връзка между най-големия и най-малкия вид животни в Африка. Слоновете се нуждаят от термитите, понеже термитниците им осигуряват хранителни вещества, а пък термитите се хранят с изпражненията на слоновете, затова те създават заедно места за водопой. Тази необикновена връзка е от полза за уникална съвкупност от животни - не само за тези, които идват там да пият вода и да ловуват, а и за тези, които живеят на равнището на слонски нокът и чийто дом е мястото за водопой.

Тичайки с антилопите

Петък 4 август в 21:00 ч.

Жанр: Документален/ научнопопулярен/ експедиции

Оригинално заглавие: Running with the Beest

Година: 2022

Удивителни снимки разкриват зрелищната голяма миграция на антилопите гну. Дерик и Евалин, двама масайски водачи, следват стадата, които прекосяват екосистемата „Масай Мара" в Кения, намират храна, срещат хищници, пресичат реки и преодоляват най-голямата за тях заплаха: хората. Тази драматична природна история е част от масайското наследство на Дерик и Евалин, но пред техния традиционен начин на живот на скотовъдци стоят и съвременни предизвикателства, докато те разкриват конфликта между хората и дивите животни и споделят нови идеи как би трябвало да се променят нещата, за да се постигне съжителство в променящия се свят.

Viasat Nature оставя природата да разкаже собствената си вдъхновяваща приказка – красива и удивително жестока. С убедителни истории от хора, които са свидетели на събитията, отблизо, лично и с много емоция. За пълната програма следете www.viasatnature.bg

 Следете и на www.Facebook.com/ViasatNatureBG, както и на www.instagram.com/ViasatNatureBG/

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЕМЕЙНИ ЗАБАВЛЕНИЯ - #ВКЪЩИ:

Дълбините на Австралия, Шотландия: новата дива природа и Скритият вулкан по VIASAT NATURE

Проф. Бетани Хюз се завръща по Viasat History със Съкровищата на БЪЛГАРИЯ и още

Домина, Мърдок, Мис Скарлет и херцогът – най-нови сезони по EPIC DRAMA

Австралийски търсачи на сапфири и Реставраторите от Долината на ръждата отново по VIASAT EXPLORE

Дивите ирландски острови и мечки в Трансилвания по VIASAT NATURE

Тайните на древните мъртъвци и Военни истории по VIASAT HISTORY

Epic Drama представя МЕГРЕ в две завладяващи криминални истории в Париж от 50-те години

TV1000: Кунг Фу Панда, още анимации и седмица комедия след седмица на Спилбърг

Домина, Скарлет, Мегре и още по EPIC DRAMA

Топ летци, екстремни дърводелци и лов на съкровища по VIASAT EXPLORE

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com