Сезон на хищниците и Един риф – цяла планета по Viasat Nature

3372
Сезон на хищниците и Един риф – цяла планета по Viasat Nature
Снимка: Viasat World

В зашеметяващ за погледа сериал за едно от най-красивите природни местообитания на Земята, Viasat Nature проследява в продължение на пет години екип от учени в мисията им да разработят решения, за да спасят рифа от унищожение. „Един риф – цяла планета“ дебютира по най-заления канал от ТВ семейството на Viasat World на 8 януари, неделя, от 20:00 часа.

Този януари по Viasat Nature, обаче, е най-вече „сезон на хищниците“! В рубриката всеки ден в 20:00 часа, още от 2 януари, с премиерите на „Смъртоносни ловци", „Адаптация за оцеляване", „Диви борци" и „Необикновени змии" се запознаваме по-отблизо с шампионите по оцеляване в животинското царство.

В дивата природа законът е „изяж или бъди изяден" и малцина успяват да избягат от този закон, който управлява всичко. Епичната и вечна битка на хищник срещу плячка е моделирала целия живот на Земята и е довела до страховита гама от оръжия и майсторски набор от умения. Животните използват своя размер, сила и адаптивност, за да оцелеят.

Не пропускайте този спектакъл!

Един риф - цяла планета

Премиера от неделя 8 януари в 20:00 ч.

 

Брой епизоди: 3 x 60 мин.

Жанр: Документален/ природонаучен/ експедиции/ научен

Оригинално заглавие: Planet Reef

Година: 2021

Големият бариерен риф е планета сама по само себе си; той е дом на над 9000 известни вида, сред които костенурки, крокодили, акули, отровни морски змии, ярко оцветени червеи и големи водорасли. Тези видове взаимодействат с коралите, за да образуват сложна и деликатна екосистема, като зависят едни от други за да оцелеят, но за съжаление коралите - и следователно всички организми, които зависят от тях - са изложени на сериозен риск днес.

В зашеметяващ за погледа сериал за едно от най-красивите природни местообитания на Земята, ние проследяваме в продължение на пет години екип от учени в мисията им да разработят новаторски технологични решения, за да спасят рифа от унищожение.

Рубрика: Сезон на хищниците

Всеки ден от понеделник до петък, от понеделник 2 януари в 20:00 ч.

Този месец се запознаваме по-отблизо с шампионите по оцеляване в животинското царство с премиерите на „Смъртоносни ловци", „Адаптация за оцеляване", „Диви борци" и „Необикновени змии".

Разглеждаме техниките, триковете и средствата, които животните използват, за да се защитят и да надделеят, от мечки, крокодили и акули до змии, паяци и скорпиони. Те използват нокти и челюсти, за да атакуват и убиват, но също толкова важни са размерът и формата на животните - както и семейните връзки и чар - за да надхитрят враговете си, а дори още не сме стигнали до отровата...

Очаквайте да видите най-впечатляващите хищници на майката природа този януари по Viasat Nature!

Смъртоносни ловци

Премиера от понеделник 2 януари в 20:00 ч.

 

Брой епизоди: 3 x 60 мин.

Жанр: Документален/ природонаучен/ научен

Оригинално заглавие: Deadly Hunters

Година: 2020

 

В дивата природа законът е „изяж или бъди изяден" и малцина успяват да избягат от този закон, който управлява всичко. Епичната и вечна битка на хищник срещу плячка е моделирала и оформила целия живот на Земята и е довела до страховита гама от оръжия и майсторски набор от умения.

Този сериал разглежда по-отблизо някои от животните, които имат водеща роля в усъвършенстването на уменията си като майсторски ловци.

Животните използват своя размер, сила и уникални оръжия, за да оцелеят.

Адаптация за оцеляване

Премиера от вторник 3 януари в 20:00 ч.

 

Брой епизоди: 3 x 60 мин.

Жанр: Документален/ природонаучен/ научен

Оригинално заглавие: Adapt to Survive

Година: 2020

Обширни, комплексни и диви. По планетата Земя има закътани пусти места, създадени да оцелеят във времето, но тези земи и техните обитатели имат вечен и негласен договор, който решава кой може да предаде наследството си на следващото поколение. Договорът? Адаптация... или смърт. В този сериал навлизаме в мистериозния свят на животните и методите им за оцеляване; опознайте някои от тайните стратегии за оцеляване в дивия свят, които позволяват животът да продължи независимо от постоянните напрежения.

Диви борци

Премиера от сряда 4 януари в 20:00 ч.

 

Брой епизоди: 6 x 60 мин.

Жанр: Документален/ природонаучен/ научен

Оригинално заглавие: Wild Fighters

Година: 2021

Животните се борят, за да осигурят оцеляването си, но какви са причините, които ги карат да рискуват живота си всеки ден и какви са последствията от спечелването или загубата на тези битки? Има хиляди видове битки, от схватки лице в лице до танци, пеене и животински конкурси за красота; зад тези битки се крият мотиви, свързани с чифтосването, йерархията, защита на територията, защитата на семейните кланове и - разбира се - храната. В крайна сметка конфликтите между хората и животните не са толкова различни...

Необикновени змии

Премиера от четвъртък 5 януари в 20:00 ч.

 

Брой епизоди: 2 x 60 мин.

Жанр: Документален/ природонаучен/ животни/ експедиции

Оригинално заглавие: Extreme Snakes

Година: 2022

Австралия и Африка са разнообразна, предизвикателна и екстремна среда. Проучваме иновативните начини, по които змиите са се развили и оцелели в екстремните условия на тези земи. В процеса изследваме най-дългите, най-силните, най-тежките, най-смъртоносните и най-отровните змии и хвърляме светлина върху нови открития, свързани с констриктивните движения и метаболизма, навлизаме в сложността на отровите и представяме стряскащи нови разкрития, които могат да променят нашето разбиране за процесите на еволюция завинаги. Предприемете епично пътешествие през най-суровите - но и най-красивите - пейзажи и местообитания, за да разкриете забележителния свят на Австралия и най-необикновените змии в Африка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЕМЕЙНИ ЗАБАВЛЕНИЯ - #ВКЪЩИ:

Дълбините на Австралия, Шотландия: новата дива природа и Скритият вулкан по VIASAT NATURE

Проф. Бетани Хюз се завръща по Viasat History със Съкровищата на БЪЛГАРИЯ и още

Домина, Мърдок, Мис Скарлет и херцогът – най-нови сезони по EPIC DRAMA

Австралийски търсачи на сапфири и Реставраторите от Долината на ръждата отново по VIASAT EXPLORE

Дивите ирландски острови и мечки в Трансилвания по VIASAT NATURE

Тайните на древните мъртъвци и Военни истории по VIASAT HISTORY

Epic Drama представя МЕГРЕ в две завладяващи криминални истории в Париж от 50-те години

TV1000: Кунг Фу Панда, още анимации и седмица комедия след седмица на Спилбърг

Домина, Скарлет, Мегре и още по EPIC DRAMA

Топ летци, екстремни дърводелци и лов на съкровища по VIASAT EXPLORE

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com