Най-активната рубрика на Актуално и фитнес треньорът Bestefficient ви предизвикват пак

4754
Най-активната рубрика на Актуално и фитнес треньорът Bestefficient ви предизвикват пак
Снимка: Bestefficient

Първото спортно предизвикателство на Actualno.com с Bestefficient през август 2020 г. имаше за цел да подтикне към повече активност в търсене на своето „вкъщи“, чрез пробягване на дистанцията на един класически маратон от 42 км и 195 м в рамките на четири седмици.

Това бе опит – чрез личния пример на тези, които се регистрираха като участници – да покажем, че и тези от нас, които не са атлети или маратонци, а „обикновени хора“, със средностатистически семейни, професионални и други грижи, могат да включат повече спортна активност в ежедневието си, без това да ги натоварва. Тъкмо напротив, показахме, че това им даде по-добра физическа кондиция, самочувствие и настроение.

По подобен начин идеята на BestefficientChallenge 2021 @ Actualno ВКЪЩИ този май и юни е да провокира интерес към по-активен начин на живот, да даде максимално полезна информация и да увлече повече хора към изграждане на здравословни навици. Надяваме се пак да постигнем това с примера на участниците в "Предизвикателството".

  • Организаторите : Bestefficient - брандът на фитнес треньора Стефан Терзийски и мобилното му приложение за тренировки.
  • Actualno ВКЪЩИ - проект, който цели да дава полезна информация на хората за техните лични занимания в изцяло позитивен дух и комфортна зона, далеч от новинарския поток. 

В съвместната рубрика на Bestefficient и Актуално ВКЪЩИ вече има над 30 статии, голяма част с над 10 000 прочитания, някои достигнаха 20 000! Целта на организаторите отново, както и при маратона от август 2020 г.  е да обслужат този интерес към по-активен начин на живот, да дадат максимално конкретна полезна информация и да увлекат повече хора към изграждане на добри навици – всеки лично за себе си.

През 2020 г. предизвикателство тип "маратон" целеше да е не толкова състезателно, колкото да покаже, че и разумните, но постоянни усилия дават "bestefficient" резултат! По подобен начин „Предизвикателство 2021“ не е състезание за награди, риалити формат или някакъв конкурс. Фокусът е върху процеса, не върху крайната цел.

„Сваляне на килограми“, „повишаване на мускулна маса“, „подобряване на тонус“ и прочие са само „работни цели“, за да може да се осъществи процеса и именно той се обсъжда, показва с примери, анализира и коментира в статиите, които ще публикуваме в хода на инициативата – за да може да послужи на вас, читателите.

Ето отбора на супер героите ни тази година!

Визитката на Райна

Аз съм жената майка от Конституцията, артист-юрист, всичкоправист, йога, медитатор и медиатор, учен "нещотърсач", фитнес със закъснител. Малко е трудно да правиш поза "гарван" с 28 кг над медицинските критерии за норма. Някак успявам да ставам в 5.50 ч. и да закъснея за ангажимент в 10.00 ч.

Харесвам Белия мечок от Cartoon Network - той говори малко, но екзистенциално покъртително. Не съм амбициозна - искам да сгъна прането преди работа, да отгледам зрели и щастливи синовете си и да излекувам света.

Bestefficient е нещото, което правя за себе си.

Визитката на Агоп

Обичащ спорта, пътуванията и вкусната храна.
Пенкилер, бивш каратист, настоящ икономист, темерут
Справедлив, запален футболен фен (на Левски естествено) и винаги гледащ позитивно.

Визитката на Иво

Представете си следната картина – момче, което обожава спорта и прекарва по-голямата част от съзнателния си живот в преследване на мечтата на всяко хлапе, а именно като порасне да е близо до спорта? Сега, на прага на 30-те години, любовта продължава да гори, но само в думи, анализи, цифри, статии. Само на хартия.

Може да звучи малко тъжен този образ, но аз съм хлапето, което остана завинаги близо до спорта, но някъде между работата, неприятните контузии и вглъбяването в други цели, физическата връзка със спорта беше нарушена. Дори заличена. Но с проекта на Bestefficient и Actualno.com ще опитам да направя своеобразно „завръщане в миналото“ или, иначе казано, моят „Бенджамин Бътън“ момент – да се върна към хлапето, което гореше за спорта. Не само на хартия. 

Вярваме, че в "лицето" на Стефан участниците в Предизвикателство 2021 ще имат персонален треньор, който дава опита, ума и сърцето си в тази работа.

От името на Actualno - ще дадем същото, за да развиваме тази култура на правилна грижа към себе си, особено с партньор като Стефан.

Визитка на Стефан:

Треньорската ми кариера започна, когато бях на 13-14 годишна възраст. Първият ми подопечен бях аз самият. Исках да скачам най-високо, да тичам най-бързо, да издържам най-много от целия отбор. И го направих.

После дойдоха квалификациите, дипломите и всичко останало, но мотивацията ми да помагам и да бъда полезен не е намалявала никога. Някъде по пътя, въпреки срамежливостта, изградих умението да разговарям с хората и да разбирам желанията и бариерите им.

Започвам това предизвикателство с ясната идея, че всеки от участниците има определени стремежи по отношение и на начина, по който изглежда тялото му, и на начина, по който иска да се чувства в него. Нека заедно повдигнем една по една бариерите, за да се насладите на пътуването.

Финалът е на „Джулай морнинг“!

 

Следете ни на https://www.facebook.com/actualno.at.home, както и на https://www.facebook.com/bestefficient/

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СПОРТ И ЗДРАВЕ - #ВКЪЩИ:

Дом на колела: Българско семейство осъществява мечтата си да живее в уютна каравана

Фитнесът – навикът да ти е добре

Идеалното е, когато човек съумее да запази стремежа без да губи здравето си – психически и всякак

Предизвикателно е да не губиш вяра, когато храмът се руши от тези, които са призвани да го пазят

Движението трябва да е огромна част от ежедневието, към което се стремя сега

Не може да си гад с околните и да искаш да ти се случват хубави неща. Не работи така Вселената.

За промяната, постоянството, прогреса и пречките по пътя (ВИДЕО)

Денят на пулмоналната хипертония вдъхновява спортни ентусиасти да дишат активно за тези, които не могат

3 предимства на CrossFit и някои съображения плюс БОНУС - Речник на атлета

За CrossFit - с включена бонус тренировка за начинаещи (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com