ЕС ще помогне на Босна

17796
ЕС ще помогне на Босна

Ръководителят на делегацията на ЕС в Босна и Херцеговина Петер Сьоренсен заяви днес, че ЕС ще положи всички възможни усилия, за да помогне на страната да се възстанови от катастрофалните наводнения, предаде Танюг, цитиран от БТА.

Сьоренсен изказа съболезнования на всички, които са изгубили близките и имуществото си при разрушителните наводнения, и увери, че Босна и Херцеговина "няма да бъде оставена сама".

СЗО: Ситуацията в Сърбия е трагична

Световната здравна организация преценява настоящото положение в Сърбия във връзка с доставките на питейна вода и санитарни условия, п...

Сьоренсен изрази възхищение от духа на солидарност и готовност за взаимопомощ, който са проявили босненските граждани, и приветства страните и отделните личности от цял свят, които са помогнали на пострадалите. Той уточни, че досега Босна и Херцеговина е получила помощ от Австрия, Белгия, България, Хърватия, Чехия, Естония, Франция, Германия, Унгария, Италия, Литва, Латвия, Люксембург, Холандия, Полша, Румъния, Словения, Словакия, Швеция и Великобритания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com