Газпром: Строителството на "Южен поток" в Сърбия може да започне през юли

31661
Газпром: Строителството на "Южен поток" в Сърбия може да започне през юли

Директорът на отдела за международни проекти на руския Газпром Александър Сиромятин обяви днес, че строителството на участъка от газопровода "Южен поток" в Сърбия може да започне през юли, предаде сръбската агенция Бета, цитирана от БТА.

Сиромятин каза на пресконференция в Белград, че до две седмици трябва да бъде подписан договор за заем, който Газпром ще отпусне на сръбската компания Сърбиягаз за изпълнение на този проект. Кредитът от 275 млн. евро ще бъде даден при най-благоприятни условия - с лихва около 4 процента.

Плевнелиев: Правителството да каже истината за "Южен поток"

Правителството трябва при пълна прозрачност да обяви истината за "Южен поток". Това заяви при посещението си в Садово президентът Росен...

Той добави, че следващата седмица се очаква да бъде обявен победителят в търга за изпълнение на проекта "Южен поток" в Сърбия, а след това да бъде подписан и договор с него.

Сиромятин посочи, че реализацията на проекта "Южен поток" върви по план. На молба да коментира изявлението на руския президент Владимир Путин, че е възможна ревизия на проекта "Южен поток", така че да преминава само през страни, които не са членки на Европейския съюз, Сиромятин каза, че има различни варианти за трасето на газопровода и "в зависимост от ситуацията то може да се променя".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com