Македонецът, унищожил наш паметник: Българите маркират територия като кучета

6480
Македонецът, унищожил наш паметник: Българите маркират територия като кучета

Моите действия не са провокация, а „отбрана на териториалния интегритет на Македония”. Това заяви скандалният македонски журналист Миленко Неделковски, който си позволи да поругае паметника на българските войници при Каймакчалан. Той призна, че „отбраната на македонския интегритет” не е негова работа, а на македонските власти, но след като те не си вършат работата, той се намесва.

Целта ми беше да унищожа нещо „диво, нелегално, криминално”. Вандализъм е когато влезете на чужда територия без разрешение, обясни журналистът. Никой не оспорва желанието на българската страна да отбележи паметта на загиналите си войници, заяви Неделковски, който удобно избегна факта, че много от българските войници, загинали на Каймак Чалан, са родени в Македония, включително командирът им - генерал Климент Бояджиев. Бояджиев е родом от Охрид.

Македонските медии за знака на Каймакчалан: Борисов се закани на тези, които чупят български паметници

Българският премиер Бойко Борисов е предупреди Македония, че трябва да се разграничи от действията на журналиста Миленко Неделковски, з...

Според Неделковски българите си позволили да сложат паметна плоча на македонска територия, а не на гръцка и това в очите му явно е „грях”. Той попита защо България не е поискала законово разрешение за слагането на паметника. Българите са като кучета, които искат да си отбележат територията като кучета – от дърво на дърво, беше коментарът на журналистът пред Нова телевизия. Той категорично отказа да се извини на българския народ за поругаването на паметника на загиналите български войници при Каймак Чалан. Ще се извиня тогава, когато българската държава се извини, каза Неделковски. Той направи изказването си, след като уточни, че „по принцип не целия народ на една държава е виновен”.

Доста иронично се оказа, че Неделковски разбрал за паметната плоча четири месеца след поставянето ѝ. Разбрал го след като научил новината по телевизията, че българска делегация е поставила плочата. „Журналистът” отрече някой да го е „активизирал”, за да извърши стореното. Той има присъда от три години за фалшифициране на американски документи, но е лежал 7,5 месеца.

На Македония не ѝ трябва да става член на ЕС, коментира още Неделковски относно заплахата на премиера Бойко Борисов да престанем да помагаме на Македония за влизането ѝ в ЕС.

Същевременно председателят на Българо-македонската камара Зоре Темелковски изрази абсолютно несъгласие с действията на Неделковски. Той каза категорично, че е по-разочарован от действията на македонските институции и че Неделковски сам не може да се задейства. За паметниците в Скопие дадохме 800 млн. евро, Каймакчалан е само капка в морето, подчерта Темелковски. Той добави, че нарочно се правят провокации, за да е по-лесно „да се усвояват” средства за безумни неща.

Македония: Плочата на Каймакчалан е незаконно поставена

"Плочата на Каймакчалан е незаконно поставена и очакваме от нашите приятели от България да почитат международно признатите процедури за...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Правителството на Мицотакис оцеля във вот на недоверие

Вулин: За ЕС Сърбия е малка Русия и голям досадник

Румънски министър: Няма доказателства, че зърно от Украйна се разтоварва у нас

Опита да влезе в контакт с лампата: Гръцки ученик пострада при токов удар

Мицотакис отмени визитата си в САЩ

Призоваха Мицотакис да даде оставка: Гърция е най-бедна в ЕС след България

Африкански прах покри Гърция: Властите с предупреждение

Северна Македония чества 4 години в НАТО (ВИДЕО и СНИМКИ)

С чук и нож: Младеж вилня в гръцко училище (ВИДЕО)

Румънският президент разреши влизането на сили на НАТО в страната

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com