X
 
 

Румъния избира ново правителство на 24 февруари

794 1
Румъния избира ново правителство на 24 февруари
Снимка: iStock/Guliver
Гласуването за ново правителство на Румъния ще се проведе на 24 февруари, съобщи МИА.

Парламентът одобри днес графика по процедурата за встъпване в длъжност на новото правителство, след като кабинетът на Националлибералната партия беше свален при вот на недоверие, внесен от Социалдемократическата партия и Демократичния съюз на унгарците в Румъния, предаде БГНЕС.

Румънският президент отново издигна кандидатурата на бившия премиер

Румънският президент Клаус Йоханис заяви, че повторно издига кандидатурата на ръководителя на Национално-либерална партия Людовик Орбан...

Ръководството на парламента, където социалдемократите имат мнозинство, реши днес да проведе дебат за новите министри следващата седмица - на 17, 18 и 19 февруари и гласуване за ново правителство, което ще се проведе на 24 февруари.

След успешния вот на недоверие държавният глава Клаус Йоханис се консултира с парламентарните партии и отново номинира лидера на либералите Людовик Орбан. Вчера той предложи същия състав на кабинета, който беше свален от вота на недоверие.

Според румънските медии президентът Йоханис и Националлибералната партия искат да свикат предсрочни парламентарни избори, за да осигурят на правителството солидно мнозинство за провеждане на планираните реформи. За да насрочи предсрочни избори, парламентът трябва да отхвърли две предложения за премиер и правителство в рамките на 60 дни.

Actualno.com

Етикети: