Избраха Кевин Дюрант за най-полезен играч за сезона в НБА

5837
Избраха Кевин Дюрант за най-полезен играч за сезона в НБА
Снимка: Getty Images/Guliver

Крилото на Оклахома Сити Тъндър Кеивн Дюрант получи най-престижното индивидуално отличие в НБА - приза за Най-полезен играч на сезона.

25-годишният баскетболист за първи път е избран за MVP на сезона, като това е напълно заслужено с оглед на феноменалното му представяне през последните няколко години. През редовния сезон Дюрант записа стряскаща статистика - 32.0 точки, 7.4 борби и 5.5 асистенции средно на мача, като за четвърта година в последните пет сезона е най-резултатният играч. За втора поредна година той има на 50 процента успеваемост в стрелбата, а успехът му при тройките е 39.1 процента.

25 точки на Брадли донесоха успех на Вашингтон над Индиана

Двадесет и пет точки, 14 от които в първата четвърт, на Брадли Биъл донесоха успеха на Вашингтон Уизардс при гостуването на Индиана Пе...

Той записа и няколко впечатляващи рекорда, като най-сериозният от тях е, че отбеляза поне 25 точки в 41 поредни мача, подобрявайки предишния рекорд на Майкъл Джордан. В цели 14 срещи Дюрант се отчете с поне 40 точки, а в две - с минимум 50.

През миналата седмица крилото помогна на своя тим да спечели изключително трудната плейофна серия срещу Мемфис Гризлис с 4-3 и да се класира за полуфиналите на Западната конференция, където Тъндър се изправят срещи Ел Ей Клипърс. Доста анализатори сравняват Кевин Дюрант с великия Майкъл Джордан и отбелязват един факт - легендата на Чикаго Булс спечели първата си титла в 7-та си година в НБА, която в момента кара и играчът на Оклахома Сити. /БГНЕС

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com