"А" група е застрашена да остане с 10 отбора

9113
"А" група е застрашена да остане с 10 отбора
Снимка: БГНЕС

Съществува реална опасност "А" група да остане само с 10 отбора! Причината за това е, че нито един отбор от "Б" група не отговаря на критериите за лицензиране. Водачите Марек и Хасково имат сериозни проблеми както с базите, така и с финансирането на отборите си. Третият Добруджа, който все още има шанс за промоция в елита, също не отговаря на изискванията на Футболната централа. Единственият тим в "Б" група, който може да изпълни критериите е Монтана. Тимът край Огоста обаче изостава на 8 точки от второто място, а до края на сезона остават само 5 кръга. Това прави задачата на треньора на монтанци Николай Митов почти невъзможна.

Последният срок за предоставяне на изрядни докумнети за лицензиране изтича в края на месец май. Това означава, че възможността "А" група да остане с 10 отбора става все по-реална.

Локо (Пд) изправи ДК пред сложен казус

Членовете на Дисциплинарната комисия към БФС са изправени пред много сложен казус след днешните ексцесии, предизвикани от феновете на Л...

Освен евентуалното намаляване на отборите в "А" група, промяна ще претърпи и турнирът за Купата на България. В БФС се обсъжда варианта двубоите да се решават само в един мач, с което ще се повиши интригата в надпреварата.

"7 дни спорт"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ