Арестуваха Благой Георгиев в Рим, опитал да дълбае инициалите си на Колизеума

10046
Арестуваха Благой Георгиев в Рим, опитал да дълбае инициалите си на Колизеума

Българският футболист Благой Георгиев е бил арестуван от карабинерите в Рим, след като се опитал да издълбае името си с монета върху една от колоните в Колизеума, пише италианското издание "Roma Capitale News", цитирано от БГНЕС.

33-годишният играч посетил една от най-големите световни исторически забележителности с годеницата си. Той решил да издълбае инициалите им на една от колоните в Колизеума, но охраната реагирала моментално на вандалския акт. Футболистът е бил задържан, за да се регистрира самоличността му, а малко по-късно бил освободен.

Новият кмет на Рим готви ограничаване на движението край Колизеума

Промени в Рим - новият кмет на Вечния град обяви, че възнамерява да забрани за автомобилно движение част от подстъпите към Колизеума...

20 000 евро глоба чака Благо Георгиев, ако се вземат предвид предишни случаи на вандализъм в Колизеума, пише "Стандарт".  Толкова плати преди броени дни 22-годишна ливанска туристка, защото издълбала инициалите си с монета. През ноември миналата година 42-годишен руснак беше глобен с 20 000 евро и 4 месеца условно лишаване от свобода отново за изписване на буквата "К" на стената на античния амфитеатър.

Това не са единствените инциденти с непослушни туристи, които често извършват вандалски действия върху туристическата атракция. През март две калифорнийки между 21 и 25 години бяха арестувани, след като издълбали първите букви от имената си на стена от западната страна на Колизеума, който се посещава от повече от пет милиона туристи годишно. По-рано през миналата година 15-годишно канадче беше хванато да се опитва да открадне камък на близо 2000 години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ