ЦСКА нанесе първа загуба на Локомотив Пловдив, но даде две свидни жертви (ВИДЕО)

5900
ЦСКА нанесе първа загуба на Локомотив Пловдив, но даде две свидни жертви (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

ЦСКА продължава с отличното си представяне в последния повече от месец, след като нанесе първа загуба за сезона на лидера в Първа лига – Локомотив Пловдив. „Червените“ се наложиха с 2:0 като има защо да съжаляват, че успехът не е по-убедителен, след като удариха греда и пропуснаха дузпа и редица чисти положения.

Радостта от победата обаче бе помрачена, тъй като тимът на Нестор Ел Маестро даде и две свидни жертви преди Вечното дерби с Левски през уикенда.

ЦСКА показа страхотен футбол

ЦСКА започна по отличен начин като набързо създаде няколко много чисти ситуации пред вратата на Динко Хоркаш. С пропуски обаче се отчетоха Майкъл Естрада и Джонатан Линдсет.

В 20-ата минута еквадорският нападател най-накрая се разписа. Той получи отлично извеждащо подаване от норвежкия халф и с мощен удар от точката на изпълнение на дузпа реализира третия си гол с екипа на „армейците“. В последния кръг Естрада вкара два гола във вратата на Локомотив София като по този начин и донесе успеха на своя тим.

Само 4 минути по-късно ЦСКА можеше да отбележи втори гол. Естрада бе изведен по много красив начин от Тобиас Хайнц сам срещу Динко Хоркаш. Стражът на Локомотив тръгна да излиза и нападателят на гостите опита да го прехвърли. Топката обаче срещна напречната греда. При ситуацията останаха съмнения за засада, но такава не бе отсъдена. Домакините отговориха с добър удар на Георги Минчев, който обаче мина покрай вратата.

Нова победа под тепетата! 🔥

Posted by CSKA Sofia FC on Monday, October 2, 2023

"Червените" направиха доста пропуски в срещата

В 39-ата минута столичани поведоха с 2:0. Майкъл Естрада открадна топката от защитник на Локомотив и навлезе в наказателното поле на съперника. Той видя непокрития Дюкенс Назон и подаде към хаитянина, за когото не бе проблем да реализира от 5-6 метра. В самия край на първата част „червените“ получиха право да изпълнят дузпа след нарушение на Лясков срещу Назон. Зад топката застана потърпевшия, който стреля силно в средата на вратата, но Динко Хоркаш с левия крак успя да спаси.

Караесо и Естрада с травми преди дербито с Левски

Локомотив Пловдив ЦСКА Майкъл Естрада

Второто полувреме започна по много лош начин за ЦСКА, след като Марселино Кареасо пострада след сблъсък с Ангел Лясков. Колумбийският полузащитник остана да лежи на тревата, а малко по-късно бе заменен принудително като бе изведен на носилка. В 62-ата минута „червените“ реализираха трето попадение, след като Назон изведе Естрада на празна врата и той вкара. Голът обаче не бе зачетен заради засада на хаитянина.

Десетина минути преди края на редовното време на двубоя ЦСКА даде още една свидна жертва. Майкъл Естрада бе ударен в глезена от играч на Локомотив Пловдив. Еквадорецът също бе заменен принудително от Нестор Ел Маестро като на негово място се появи Станислав Шопов. До края на срещата двата тима си размениха по още няколко добри ситуации, но до нов гол не се стигна и ЦСКА взе трите точки.

Фенове на ЦСКА

ЦСКА е в серия от пет поредни победи

Успехът бе пети поред за ЦСКА в Първа лига. „Червените“ имат в актива си 24 точки и се изкачиха на трета позиция във временното класиране. Следващият съперник на „армейците“ - Левски, пък е на пети с 22 пункта. Двата тима излизат един срещу друг в събота, 7 октомври от 14:45 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

Поражението пък бе първо за Локомотив Пловдив през този сезон. До момента „смърфовете“ записаха 9 победи и две равенства. Въпреки загубата от ЦСКА тимът на Александър Тунчев продължава да оглавява Първа лига с 29 точки. Втори е отборът на Черно море с 28.

Преди дни пък стана ясно, че Нестор Ел Маестро ще може да разчита на основен защитник в дербито с Левски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Лудогорец – Ботев Пловдив: Кога и къде да гледаме финала за Купата на България?

Спорт по телевизията днес – 15 май 2024 г.

ЦСКА направи нова важна стъпка за реконструкцията на "Армията"

"Нито една от съдийските грешки в мача Лудогорец-ЦСКА не е повлияла на крайния резултат"

Мъри не спести нищо на Сираков: Кой каквото си е надробил в Левски, сега трябва да го сърба…

Левски договори бразилски ляв краен бранител

"Футболист на Футболистите": Ясни са номинациите за престижната анкета

ВАР-ът на Actualno: Хегемонията на Лудогорец, разделението в Левски и неяснотите в ЦСКА (ВИДЕО)

Лудогорец пръска милиони за трансфер на звезда от Първа лига

Определиха съдията за финала между Лудогорец и Ботев Пловдив за Купата на България

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ