Депутати си купиха акции на ЦСКА, за да дадат пример

14184
Депутати си купиха акции на ЦСКА, за да дадат пример
Снимка: БГНЕС

Членовете на парламентарния фен клуб на ЦСКА си закупиха днес акции, предаде БГНЕС.

Преди да си купят ценните книжа, депутатите разгледаха музея на ЦСКА. Георги Анастасов, Таско Ерменков и олимпийският шампион Таню Киряков призоваха всички фенове да купуват акции. Емблематичният Стефан Данаилов не можа да дойде и да си закупи лично акции поради здравословни причини, но въпреки това бе упълномощил негов човек да извърши тази сделка.

Управителят на "Музея на славата" Александър Манов разходи всички депутати, като ги запозна с историята на клуба.

"Това е един знак към привържениците на ЦСКА, че трябва с общи усилия да спасим футболния клуб. Няма да се връщам в миналото и да търсим виновниците. Нас ни убеди Стойчо Младенов. Той доказа, че с нищо можеш да направиш голям отбор. Всички бяха отписали ЦСКА, бяха го сложили във втората седмица, вещаеха Б група, В група или изобщо да го няма. Едно трябва да бъде ясно! Без ЦСКА и Левски, без тези дербита, българският футбол няма да върви нагоре! Колкото и добро моментно състояние да имат Лудогорец и Литекс, те повече от 4000-5000 души не могат да съберат, заедно с близките и роднините на футболистите. За това ние твърдо заставаме зад ЦСКА. Символично ще купим минимален пакет акции, а след това всеки ще купи колкото си иска. Аз лично ще купя 360 акции към днешната дата. Агитирал съм още децата и племенниците ми. Същото правят и колегите ми - народните представители и от други партии. Има едно ядро на ЦСКА в парламента, което винаги ще е постоянно. Това са служителите, които отделят от залъка си и ще дадат за ЦСКА. Утре може да ни няма, но ЦСКА ще го има. Пожелавам тези пари да се използват рационално и да не се излъжат ентусиазма на феновете. Само ЦСКА!", заяви Анастасов.

Междувременно ръководството на ЦСКА пусна клип в YouTube, с който да надъха привържениците да си купят акциите. Досега са купени само 11% от необходимата успешна партида, за да може първичното предлагане на акциите да се счита за успешно. Заради бавната продажба срокът на емисията е удължен до 19 април, след като трябваше да приключи на 4 април. 1,4 млн. акции, иначе парите ще бъдат върнати на феновете, закупили си дялове.

Стоичков: Григор върви по моите стъпки, ще ме стигне по слава

Христо Стоичков се подигра на "футболните разбирачи" от Литекс в интервю за News7. Както е известно, той беше треньор на този отбор. &n...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ