Главният секретар на МВР не каза нищо за уволнението на Атанас Узунов

23764
Главният секретар на МВР не каза нищо за уволнението на Атанас Узунов
Снимка: БГНЕС

Главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров не се ангажира с потвърждение на информацията, че фенове на "Локомотив Пловдив" са участвали в антиправителствени протести и заради това Атанас Узунов е освободен от клуба.

"Доколкото разбрах, вчера ръководството на Локомотив е изнесло подобни данни, но няма как аз да се ангажирам, нито е редно МВР да се меси в чисто футболни дела", обясни Лазаров, цитиран от Агенция "Фокус".

Политически скандал изхвърли Узунов от Локо, на "Лаута" се слагат на властта

  Ръководството на Локомотив (Пд) освободи с днешна дата, административния директор Атанас Узунов от заеманата от него длъжност в...

На въпрос, дали има оперативна информация в МВР за това, че фенове на черно-белите са ползвани за антиправителствени протести главният секретар на МВР каза: "Ако има оперативна информация, няма как да я разкажа пред вас, най-малкото ще ми заведат следствено дело".

Относно въпроса за участието на футболни фенове в различни протестни прояви главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров коментира: "Това е много дълга тема, която в момента не може да бъде изчерпана, но ще дам няколко нюанса. Първо, някога имаше масов спорт, който беше в училищата. От там много лесно, и по естествен начин, децата и подрастващите от масовия спорт ходиха по стадионите и по спортните мероприятия. Имаше пълни стадиони, имаше и един приличен модел на български футбол. В момента нещата, за съжаление, по други причини се развиват в друга посока, но аз смятам, че и това ще го надживеем".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ