Между България и Европа: Лудогорец жадува за 12-а титла и европейска слава

1291
Между България и Европа: Лудогорец жадува за 12-а титла и европейска слава
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

11-кратният шампион на България Лудогорец излиза днес за първия си мач от пролетния дял на сезон 2022/23 в Първа лига. След първия полусезон разградчани са в малко по-различна ситуация от последните години: заемат втората позиция във временното класиране, но и изостават на само една точка от прекия си конкурент за титлата - ЦСКА.

През годините Лудогорец се доказа като отбор, който просто се състезава на друго равнище от останалите български тимове. Всичко в Разград се прави на европейско ниво и това е неоспорим факт, с който ще се съгласят и в столичните грандове ЦСКА и Левски. "Зелените" разполагат с най-силния състав, който превъзхожда останалите отбори във всяко отношение.

Целите на Лудогорец в Европа

Доказателство за надмощието на Лудогорец е фактът, че тимът продължава участието си и в евротурнирите. Тимът отпадна в групите на Лига Европа, но завърши на трето място, което му осигури място в елиминациите на новия турнир на УЕФА - Лигата на конференциите. А съперник на "орлите" там е напълно преодолим отбор - Андерлехт.

Лудогорец

Лошата форма на Андерлехт

Белгийският гранд е сериозно име в европейския футбол, но настоящото му състояние не е цветущо. Тимът допусна няколко разочароващи резултати от началото на новата година и все още не намира най-добрата си форма. Да, Андерлехт се подсили с голмайстора на Алжир, но тимът може да бъде отстранен при добро представяне от "орлите".

И "неизвестната" форма на Лудогорец

Лудогорец обаче изостава в игровия ритъм от Андерлехт, тъй като сезонът за тима тепърва се подновява. Момчетата на Анте Шимунджа не успяха да направят пълноценна зимна подготовка, като дори се отказаха от две от контролите си след няколко тежки контузии на важни играчи. А от проведените приятелски мачове трудно могат да се направят някакви изводи.

Лудогорец - Динамо Тбилиси

Мачовете с Андерлехт са на 16 февруари в България и на 23 февруари в Белгия. Преди тях "орлите" ще изиграят само един мач - гостуване на Спартак Варна, което е днес (11 февруари). Двубоят във Варна едва ли ще даде адекватен поглед върху реалното състояние на отбора на Лудогорец, което крие известни заплахи преди сблъсъците в Европа.

Трансферите в Лудогорец през зимата

През зимата Лудогорец се раздели с няколко играчи като Каули Оливейра, Сисиньо, както и Педро Енрике, Ян Карничник и Иван Йорданов, които бяха преотстъпени в различни отбори. В същото време тимът се подсили сериозно в отбрана, привличайки Франко Русо, Пипа и Диниш Алмейда. Бе взет и Раи Насименто де Оливейра, който да замени тежко контузения Рик Джонатан. Вероятно "зелените" не са приключили с трансферите, но потенциалните нови играчи трудно ще се впишат в играта на отбора за мачовете срещу Андерлехт.

Пипа

Битката с ЦСКА

Новите попълнения обаче ще трябва да помогнат на Лудогорец в битката с ЦСКА в Първа лига, защото този сезон изглежда по-различен от останалите. "Червените" са мотивирани до краен предел да спечелят титлата, а през втория полусезон ще могат да разчитат и на подкрепата на Сектор Г - нещо, което липсваше на "Армията" през есенния дял.

Постоянството - ключът към успеха за Лудогорец

ЦСКА показа силни резултати през есента, но играта на тима изглеждаше притеснителна на моменти. Лудогорец обаче трябва да се фокусира върху собственото си представяне, ако иска да се пребори за титлата. А това, с което разградчани винаги са правели разликата в шампионата, е постоянството.

Лудогорец - ЦСКА

Ако Лудогорец покаже постоянството от последните години, то ЦСКА много трудно може да противодейства на актуалния шампион. Въпросът е докъде Лудогорец ще стигне в Европа, защото отстраняване на Андерлехт ще означава поне още два приоритетни мача в програмата на "орлите". А от това може да пострада представянето на тима от Разград в efbet Лига.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

"Против съм, но...": Георги Иванов каза какво ще стане, ако пак има инциденти на Вечното дерби

100 години Етър: Български легенди сътвориха празник с 8-голово зрелище (ВИДЕО)

Собственикът на Локомотив Пловдив скочи на избягал от клуба

Легенда на Локомотив Пд: Лудогорец заслужено ще е шампион, Ботев ще е на финал за Купата

Стойчо Младенов каза кой ще спечели Вечното дерби между ЦСКА и Левски и пожела успех на Гонзо

Локомотив Пловдив освободи трансферна цел на ЦСКА

Левски не може да вземе „Герена“ на концесия, но има други варианти за ползване

Левски публикува финансовия отчет за 2023 г. - "сините" са на печалба, но нарушават Търговския закон

Ботев Пловдив с молба до БФС преди реванша за Купата с ЦСКА

Кандидатите за нови собственици на Пирин обещаха 6-7 млн. бюджет

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com