Пламен Илиев и Левски удавиха Литекс и окичиха със среброто ЦСКА

7826
Пламен Илиев и Левски удавиха Литекс и окичиха със среброто ЦСКА
Снимка: pfclitex.com

Левски победи Литекс с 1:0 като гост в среща от последния 40-и кръг на родната "А група", играна на Градския стадион в Ловеч.

Първата възможност за гол в срещата бе в 12-ата минута, когато Цветан Генков показа по-добра бързина от Илия Миланов и след подаване на Валери Божинов, Илко Пиргов се хвърли в краката на Генков и изби.

Очаквано още в началото на мача играта загрубя и Ивайло Стоянов показа жълти картони, за да поуспокои срещата. От Литекс претендираха за втори жълт на Мики Орачев, а Божинов афектиран се скара с няколко от съперниците преди да получи заслужен картон след фаул срещу Страхил Попов. Благодарение на този фал Литекс бе за малко да отбележи, а при последвалата атака Николай Бодуров със сетни усилия парира Стивън Петков, който бе останал сам срещу Пиргов.

Страховит удар на Вилмар Джордан бе отбит от вратаря на "сините" илиев в корнер в 21-ата минута, а пет след това Левски поведе в резултата.

Владимир Гаджев пусна пас зад защитата, който намери Генков. Той хитро върна топката назад към Божинов и той разстреля Пиргов за радост на малцината фенове на Левски в Ловеч. Веднага след това и Литекс имаха възможност да вкарат, но отново Пламен Илиев се намеси перфектно.

В 39-ата минута Румен Руменов шутира и топката мина на сантиметри от вратата на Левски. В 43-ата минута мълниеносна контраатака на домакините бе опропастена от Джордан, който бе изведен от Том, но от 11 метра стреля в аут под проливния дъжд. В 44-ата минута на първата част Радослав Цонев направи наивна грешка в центъра, след което Том се вряза в наказателното поле и бе съсечен от Даниел Димов в наказателното поле. Реферът Ивайло Стоянов свири дузпа, а зад топката застана Джордан. Той стреля вляво от Пламен Илиев, който с отличен рефлекс изби. След това последва нова страхотна намеса на синия вратар.

На почивката на двубоя в Ловеч се изсипа зловеща градушка, която постави под въпрос доиграването на срещата.

Второто полувреме започна с близо 15-минутно закъснение заради лошите атмосферни условия. Реферът Ивайло Стоянов взе рисковано решение срещата да продължи, въпреки големите локви по терена, които затрудняваха движението на топката и на самите футболисти.

Именно локвите объркаха защитите на двата отбора още в самото начало, но не се стигна до попадение. Асприля стреля силно извън наказателното поле, но покрай вратата. Бе изминал един час игра, когато се стигна до далечен удар на Божиков от пряк свободен удар, но топката премина встрани от целта.

Йовов и Боримиров ще участват в юбилейния мач на Левски

Още две от легендите на Левски потвърдиха своето участие в юбилейния мач срещу Лацио за 100-годишнината на клуба - Даниел Боримиров и Х...

В средата на втората част Симеон Славчев отправи фалцов изстрел с десния крак, но не уцели вратата. Малко след това Орачев блокира удара на Асприля от близко разстояние.

Десетина минути преди края на редовното време Страхил Попов центрира отдясно към Джордан, но той не си спря добре в пеналта.

В 88-та минута пред Стивън Петков се откри шанс да завърши бърза атака на своя тим, но неговият удар с левия крак беше доста неточен.

Победата на Левски помогна на вечния враг ЦСКА да завърши сезона на второ място с актив от 72 точки. Толкова има и Литекс, но ловчанлии се смъкнаха на трета позиция заради по-лошите си показатели. Левски пък е едва пети навръх своята 100-годишнина, с 60 точки.

СТАТИСТИКА:

Батков: ЦСКА не за първи път иска да смени името, нямаме желание за Лига Европа

Тодор Батков обясни защо от УЕФА са предупредили Левски да се готви за евротурнирите. Това е рутинна процедура и няма нищо общо с евент...

Мач от 40-ти кръг на А група

ЛИТЕКС-ЛЕВСКИ

0:1 Божинов (26)

Литекс: Пиргов, Божиков, Бодуров, Миланов (Асприля 45'), Попов, Берберович, Славчев, Руменов, Цветанов (Манолов 77'), Том, Джордан;

Треньор: Миодраг Йешич

Батков се завърна: Мъри да мълчи и да работи, добре ще е Петев да се върне

Тодор Батков явно не е послушал съвета на Тити Папазов и реши да наруши мълчанието си. Собственикът на Левски коментира всички актуални...

Левски: Илиев, Димов, Ангелов (Велев 75'), Д. Димов, Орачев, Старокин, Гаджев, Петков, Цонев (Макриев 65'), Божинов (Р.Цонев), Генков;

Треньор: Елин Топузаков

Жълти картони: Славчев, Божиков, Миланов (Литекс); Орачев, Божинов, Генков, Петков, Макриев, Старокин, Р. Цонев (Левски);

Съдия: Ивайло Стоянов

Стадион: "Градски" - Ловеч

Левски с интерес към малайзиец

Левски е възобновил интереса си към малийския национал Усман Кулибали от френския втородивизионен Брест, съобщава френската преса, цити...

 

 

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ